Večernji list - Hrvatska

U Medveščaku se rađa nova generacija za Olimpijske igre 2024.

- Damir Mrvec

Juniorska reprezenta­cija Hrvatske sprema se za Europsko prvenstvo u Beogradu, a seniorska za SP u Budimpešti koji će biti u srpnju ove godine damir.mrvec@vecernji.net Proteklog vikenda održano je prvenstvo Hrvatske u sinkronizi­ranom plivanju za mlađe juniorke. Velik uspjeh ostvarile su plivačice Medveščaka. U kategoriji solo Lorena Kadić bila je druga, a Lana Palijan treća, dok je Hana Manojlović bila četvrta. Prvo mjesto osvojila je Matea Butorac iz Primorja. U disciplini duo prvo mjesto osvojile su Lorena Kadić, Lana Palijan i Hana Manojlović. Druge su bile plivačice Primorja, a treće “medvjedice” Anja Garbajs, Antonija Huljev i Katarina Drvodelić.

Medveščak prvi u kombinacij­i

– Prvo mjesto Medveščak je osvojio u disciplini tim u sastavu: Lorena Kadić, Lana Palijan, Hana Manojlović, Anja Garbajs, Antonija Huljev, Klara Šilobodec, Ema Pernek, Laura Široka, Katarina Drvodelić i Ellen Široka s osvojenih 126.535 bodova. Drugo je bilo Primorje, a treća Mladost. Moj klub bio je najbolji i u kombinacij­i. Nastupili smo u istom sastavu kao u disciplini tim, a tu nam se pridružila samo Tea Žigić. Drugo mjesto u kombinacij­i osvojilo je riječko Primorje, dok je treći bio Zagrebački sinkro klub – rekla je Ana Novak, trenerica Medveščaka.

Po medalje u Portugal

Ana je ujedno i izbornica hrvatske reprezenta­cije pa je ovako ocijenila cjelokupno prvenstvo: – Htjela bih naglasiti da imamo kvalitetnu generaciju i svijetlu budućnost sinkronizi­ranog plivanja u Hrvatskoj, možda čak za Igre 2024. Vjerujem da će dobri rezultati biti vidljivi na predstojeć­em Comen Cupu u Portugalu na kojem je prošle godine duo Medveščaka ušao u finale. Nadam se da će i ove godine biti super rezultati, ali u svim disciplina­ma – kaže Ana. Juniorska reprezenta­cija Hrvatske sprema se pak za Europsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu sredinom lipnja ove godine. Seniorska reprezenta­cija sprema se za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti koje će biti u srpnju ove godine.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia