Večernji list - Hrvatska

“O Mamiću nemojte više govoriti”

Poreznica koja se nije dala potkupiti razotkrila kakva je korupcija vladala u poreznim uredima i središnjem uredu Porezne uprave

- Suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

Zoranu Mamiću pogledao je papirić i rekao: “Može.” Pitala sam Pernara što to radi, a Mamić je na to komentirao: “Gospođa se boji” Suzana Lepan Štefančić Poreznica Jasna Vizec, jedna od ključnih svjedoka na suđenju Zoranu i Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru za izvlačenje novca iz Dinama, iskazivala je u petak na sudu u Osijeku. Zoran Mamić ponovno se nije pojavio na raspravi, a izostao je i Vrbanović.

Rekla sam mu da ne pristajem

Nadzorom je utvrdila, prisjetila se, kako Zoran Mamić treba platiti milijun kuna PDV-a i poreza na dobit. Izvijestil­a ga je o tome na sastanku u siječnju 2010. u odvjetničk­om uredu Krešimira Ćurkovića, gdje je bio i Pernar. – Dok sam govorila o poreznim obvezama, Pernar je na papir napisao nekakve brojke, ne mogu se sjetiti kakve, ali bilo ih je više od dvije – četiri do pet. Papir je presavio i predao Zoranu Mamiću, a ovaj je rekao: “Može.” Pitala sam Pernara što to radi, a Mamić je na to komentirao: “Gospođa se boji.” Pernar je rekao da je to broj dresa koji će mi Zoran Mamić pokloniti za moje kumče – ustvrdila je ona. Mamiću je objasnila, nastavila je, kako se na to rješenje može žaliti. – Predočila sam mu koliko treba platiti poreza, rekao je da on to neće. Nakon sastanka, Pernar me odvezao na ručak, razgovaral­i smo o tome bi li se sporni račun mogao priznati, da nema porezne obveze. Rekla sam da ne pristajem na to – ispričala je. A da je “bilo pisanja nekih brojki na papirić”, obavijesti­la je, izjavila je, nadređenog Damira Bodražiju. – Kazao mi je: “Ovo što ste meni rekli, nemojte nikome govoriti” – ustvrdila je.

“Nadrapat ću zbog ovog”

– Nezakonito se postupanje u poreznoj ispostavi Sesvete toleriralo – posvjedoči­la je kasnije. Detaljno je govorila i o nadzoru koji je nad Zoranom Mamićem provodio Pernar. – Susrela sam se s tim predmetom tek kada ga je trebalo nositi u područni ured Zagreb jer je Pernar tada bio na bolovanju. I tek tada sam vidjela da sam ja i određena za taj nadzor – izjavila je Jasna Vizec. Spominjalo se u razgovorim­a u ispostavi, rekla je, kako Zoran Mamić navodno ima 14 stanova u Njemačkoj. Kako bi se to provjerilo, trebalo bi, objasnila je, zatražiti međunarodn­u pravnu pomoć. – Međunarodn­u pravnu pomoć nije dopustio središnji ured, eto! Nadrapat ću zbog ove izjave! – “ispucala” je ona. Zdravko Mamić, koji je sjedio iza nje, dotaknuo joj je leđa rukom i rekao “Ne bojte se!”

“Spominjalo se kako Zoran Mamić ima 14 stanova u Njemačkoj, no nisu odobrili provjeru”

 ??  ?? Lažan smiješak Zdravko Mamić opet je divljao u svom stilu, ali sudac ga nije kaznio
Lažan smiješak Zdravko Mamić opet je divljao u svom stilu, ali sudac ga nije kaznio

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia