Večernji list - Hrvatska

Trump je potrošen, svi ga komičari žele imitirati

Hvaljeni američki zabavljač proslavio se preko YouTubea

- Zoran.vitas@vecernji.net

Počeo je oponašanje­m Žapca Kermita, zatim Shaggyja iz Scooby Doa, a najpoznati­je su njegove sjajne imitacije Arnolda Schwarzene­ggera Zoran Vitas U Zagrebu sljedećeg četvrtka gostuje jedan od najorigina­lnijih svjetskih komičara. Pablo Francisco vrhunski je imitator čije impersonac­ije globalno poznatih osoba već godinama oduševljav­aju publiku. Amerikanac čileanskog porijekla Benny Hilla, nama nekada pojma zdravog smijeha, smatra Isusom Kristom komedije. Za njega se veže i još jedan pojam – viralni komičar zbog izuzetno velikog broja gledatelja njegovih nastupa na YouTubeu. Neke će sasvim sigurno Pablo Francisco podsjetiti na Michaela Winslowa, imitatora bez čijih se gotovo nevjerojat­nih podražaja teško može zamisliti Policijska akademija. Imali smo prilike razmijenit­i poneko pitanje i odgovor prije Pablova dolaska u Zagreb, gdje će uveseljava­ti publiku u Domu sportova. Za ovog američkog komičara čileanskog podrijetla nema previše filozofije što čini dobrog stand-up komičara – dobar odabir tema koje se onda na najbolji način uobličuje u točku.

Zadirkivao susjede

Ukratko je i sažeo zašto se uopće bavi stand-up komedijom. – Ima toliko puno odgovora na to pitanje, ali moj bi bio da volim ismijavati samog sebe, druge ljude i situacije – odgovorio nam je. Odmah smo se nadovezali pitanjem zašto je od svega odabrao baš imitacije. – Susjedi su uvijek ismijavali mog oca pa sam ja tako ismijavao njihove obitelji. Bilo je toliko smiješno piti, pušiti i ismijavati jedni druge – objasnio je američki komičar. Među onima koje je Pablo skinuo su i Jackie Chan, Howard Stern, Keanu Reeves, Jerry Springer, Celine Dion, George Clooney i brojni druge osobe poznate širom svijeta. – Prvog sam imitirao Žapca Kermita! Vidio sam ga na televizijs­koj reklami, a onda sam ga pretvorio u Boza Scaggsa, a onda u Afroamerik­anca. Nakon toga ski- nuo sam Aarona Nevillea kojeg sam pretvorio u Caseyja Kaserna, a onda u Shaggyja iz Scooby Doa – opisuje komičar transforma­cije osoba koje odabire za imitiranje. – Odabirem nekoga čiji glas mogu vrlo približno podražiti, ali istodobno nekoga čije izraze lica mogu “skinuti” kako bi sve doista bilo duhovito. Jedna je stvar moći zvučati kao netko drugi, ali doista uroniti u njegovu osobu i dobro ga odglumiti sasvim je drugi izazov – kaže komičar. No, što se događa kada se Pablo susretne s onima koje imitira? – Susreo sam Aarona Nevillea i on me zamalo pretukao! Druga osoba koju sam imitirao i kasnije susreo bio je Don LaFontaine. Rekao mi je: “Probaj skinuti mene bolje nego što ja skidam sebe. Uvijek sam želio da me netko skine.” Don LaFontaine je i osoba za koju mislim da sam je “skinuo” najbolje. Dobro sam pogodio njegov glas, sve do točke gdje sam snimio podlogu za filmske trailere i reklame, čime se on i bavi. Jedna impresija koju nisam uspio savladati je ona Dartha Vadera, na tome još radim! - ispričao nam je komičar iz Tucsona u američkoj državi Arizoni. Zanimalo nas je i što je to toliko drugačije u njegovoj imitaciji Arnolda Schwarzene­ggera kojeg imitiraju valjda svi.

Amerikanac čileanskog podrijetla nastupit će 4. svibnja u Domu sportova Poznati stand-up komičar Bennyja Hilla smatra Isusom komedije

 ??  ?? Ima vlastiti show, a nastupao je i kod kod Jaya Lena, Jimmyja Fallona, Howarda Sterna...
Ima vlastiti show, a nastupao je i kod kod Jaya Lena, Jimmyja Fallona, Howarda Sterna...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia