Večernji list - Hrvatska

Osamdeset gostiju na trećem festivalu knjige

- (mz)

– Uvijek dodam nekoliko novih šala njegovu liku kako bi publika vidjela nešto što već nije vidjela i što nije očekivala – kaže. Tako je popularni komičar Arnieju dao ulogu naratora u filmu o prirodi National Geographic­a, pa je Terminator glumio i u Brokeback Mountainu! Nije nešto što bismo očekivali, ali iznimno duhovito.

Čest gost talk-showova

Pablo Francisco nastupao je praktično kod svih značajniji­h domaćima američkih talk-showova, kod Jaya Lena, Jimmy Fallona, Davida Spadea, Howarda Sterna. Sve su to redom sjajni komičari, no je li to ipak kompromis? – Sasvim sigurno je. Komičari dominiraju svugdje na televiziji i na filmovima, barem pomažući glumcima da pronađu adekvatne štoseve za svoje uloge ili se čak i sami pojavljuju na ekranima. Kao što vidite, poneki puta su i domaćini - govori Pablo Francisco. Za kraj, jedno dnevnopoli­tičko pitanje. Ima li uopće smisla imitirati Donalda Trumpa? – Razmišljao sam o tome, ali moj prijatelj Steve Kramer, koji je dijelom mojeg showa, to radi doista dobro. Klonim se toga jer svi to nastoje napraviti, kao da se radi o novom Christophe­ru Walkenu – zaključuje Pablo Francisco.

Treću godinu zaredom u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se Zagreb Book Festival. Od 22. do 28. svibnja u više od pedeset događanja nastupit će više od osamdeset domaćih i stranih gostiju, a najavljene su i projekcije filmova i koncerti.

WOODY HARRELSON: Film ne mora biti apolitičan da bi bio komercijal­an. Najbolji filmovi tjerali su nas da propitujem­o svoje stavove o svijetu.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia