Večernji list - Hrvatska

Odsad će igrati samo oni kod kojih vidim žar, više me nimalo ne zanima kako se tko zove

Sa Zdravkom Mamićem o svemu sam razgovarao dva i pol sata

- Robert Junaci ZAGREB IVAJLO PETEV

Ne mislim da su me igrači protiv Slavena Belupa bojkotiral­i, ali je istina da se s takvim pristupom ne može igrati, kaže trener Dinama Visio je o koncu, nakon poraza od Hajduka, pa onda i debakla u Koprivnici čelnici Dinama u svojim su izjavama jasno rekli da se nešto mora promijenit­i, da dalje ovako više ne može. A tko tada plaća ceh? Naravno, trener. I Ivajlo Petev bio je blizu ‘ispisnice’. No onda su prespavali, razgovaral­i s Petevom i odlučili da ostaje. Kako je sam trener proživio ovo i za njega turbulentn­o razdoblje? – Naravno da nisam bio dobro, ali događaju se takve turbulenci­je u sportu, moraš skupiti snagu i pokazati karakter da prijeđeš preko toga. Nije mi to prvi put, nije ni zadnji. Moramo naći snagu i samopouzda­nje da krenemo dalje – kazao nam je Petev. Dinamo je na pripremama igrao dobro, a onda u prvenstvu ni blizu tome, kako biste to objasnili? – Istina je da izgledamo potpuno drukčije. Najviše mi smeta što smo protiv Osijeka odigrali najbolju utakmicu, a onda nakon toga u 12 dana pali u krizu koja je meni nevjerojat­na. U tih 12 dana srušili smo puno napravljen­oga u zadnjih sedam mjeseci.

Kapetan zadnji napušta brod

Što ste rekli igračima nakon Hajduka i Slavena? – Razgovaral­i smo puno, ali ono što je važno – svi moramo ginuti, svatko mora dati ono što može, to je jedina formula. Moraš željeti pobijediti, pokazati da si najbolji, pokazati svoj potencijal. I od toga moramo krenuti. Znate da vam se spremao otkaz, čime ste uvjerili ljude u Dinamu da vam ga ipak ne uruče? – Neću vam otkriti naše razgovore. Mogu reći da vjerujem u naše dečke, ali moramo promijenit­i ponašanje, pristup. Što vam je rekao Zdravko Mamić? – Razgovaral­i smo oko dva i pol sata o svemu, ali to će ostati među nama. Hoćete li mijenjati nešto u svom radu, odabiru momčadi, nekoga potjerati, što ne bi možda bilo loše jer bi se onda ostali trgnuli? – O da, bit će promjena. Odsad će igrati igrači koji pokažu želju, koji će gristi na treningu i na utakmi– cama. Uopće me više ne zanima kako se tko zove ni bilo što drugo. I tako će biti već od današnje utakmice s Cibalijom. Do kraja je ostalo šest kola prvenstva i finale kupa, veselite li se tim utakmicama ili ih se bojite, da ne potonete još dublje? – Nimalo se ne bojim, znam što moji igrači mogu. Da to ne znam, možda bih se bojao, sad samo treba naći pravi put za povratak. Siguran sam da će se promijenit­i. Kad momčad u Koprivnici ne napravi nijedan prekršaj u poluvremen­u, pomislite li da su vas igrači bojkotiral­i? – Ne mislim tako, ali sigurno da statistika govori da se na ovakav način igranja ne može pobijediti. Je li dolazak Sammira nešto poremetio u važnoj koncepciji, ideji? – Ne želim govoriti o pojedinim igračima. Žao mi je što smo u 12 dana sve prosuli, a ja sam očekivao da ćemo biti sve bolji pa smo očito negdje pogriješil­i. O mogućem otkazu smo razgovaral­i, no jeste li vi nakon tih poraza pomislili dati ostavku?

Nisam dao ostavku jer ovamo sam došao da bih uspio, zato sam ostavio reprezenta­ciju, sam platio odštetu

Nisam, vjerujem svojim igračima iako je istina da sam bio jako razočaran nakon ova dva poraza, no najlakše je da kapetan prvi ode s broda, a to nije u redu – kazao je Petev. Planirate li voditi Dinamo i u sljedećoj sezoni? – Naravno da planiram. Reći su vam ovo – dao sam otkaz i ostavio bugarsku reprezenta­ciju, a voditi reprezenta­ciju svoje zemlje najveća je stvar, k tome sam sam platio, dao svoj novac da bi me savez oslobodio, samo da bih došao u Dinamo. Zbog čega? Pa zato što želim ovdje uspjeti.

Promjene već danas

Je li sad cilj osvajanje kupa? – Prvi je cilj da se vratimo na put na kojem smo bili, uspijemo li, imat ćemo i rezultate kakve želimo. Još niste doveli nijednog svog igrača, hoćete li na ljeto? – Nije to sad tema, koncentrac­ija je sad na ovu momčad, a za pojačanja ima puno vremena. Dakle, promjene možemo očekivati već danas? – Naravno, nije upitno da ću dati sve od sebe, a bit će i promjena, imamo 25 igrača, koji se budu trudili – ti će igrati, pokazati da mogu, znaju i da hoće. Znam da su izgledali nemotivira­no i to me čudi jer ne možeš se boriti za naslov, a onda tako izgledati na terenu. Ako nemaš želju da odradiš svoj posao, onda ispadne ono što ste vidjeli. Da, imam način da to

Petev.• promijenim – ustvrdio je

 ??  ?? Dinamo je protiv Hajduka i Slavena Belupa bio očajno loš te izgubio utrku za naslov prvaka
Dinamo je protiv Hajduka i Slavena Belupa bio očajno loš te izgubio utrku za naslov prvaka
 ??  ?? Petev je preživio dva poraza, no teško da ima pravo na novi kiks
Petev je preživio dva poraza, no teško da ima pravo na novi kiks
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia