Ka­riz­mat­nič­ni Wo­ven­hand po­nov­no se vra­ća u Hr­vat­sku

Vecernji list - Hrvatska - - Kritika -

Pro­jekt ka­riz­ma­tič­nog Da­vi­da Eu­ge­nea Edwar­d­sa, kul­t­ni Wo­ven­hand, po­nov­no se vra­ća u Hr­vat­sku u or­ga­ni­za­ci­ji Žed­nog uha i Dis­tu­ne Pro­mo­ti­on. U sklo­pu svo­je europ­ske tur­ne­je pro­mo­vi­ra­ju osmi al­bum “Star Tre­at­ment”. Ti­je­kom po­s­ljed­nja dva de­set­lje­ća Wo­ven­hand i nje­gov pret­hod­nik, le­gen­dar­ni 16 Hor­se­power, in­s­pi­ri­ra i utje­če na ge­ne­ra­ci­je glaz­be­ni­ka ši­rom spek­tra al­ter­na­tiv­ne glaz­be. Wo­ven­hand se ne mo­že opi­sa­ti tra­di­ci­onal­nim ter­mi­ni­ma. Nji­hov zvuk or­gan­ski je pat­c­hwork fol­ka, post-pun­ka, got­hic roc­ka, co­un­tryja i ame­ri­ca­ne, spo­jen u ma­ši­nu Da­vi­do­ve na­dah­nu­te, eks­pre­siv­ne iz­ved­be i stal­nog spi­ri­tu­al­nog is­tra­ži­va­nja. Na tre­nut­ke ža­los­tan i me­lan­ko­li­čan, a na dru­ge tran­s­cen­den­ta­lan i mo­ćan, Wo­ven­hand je uvi­jek du­hom i zvu­kom ne­za­bo­ra­van. „Star Tre­at­ment“snim­ljen je u le­gen­dar­nom stu­di­ju Ste­vea Al­bi­ni­ja, Elec­tri­cal Au­dio u Chi­ca­gu. Wo­ven­hand do­la­zi u Za­greb u sri­je­du 10. svib­nja u klub Mo­čva­ra, dok će se ri­ječ­koj pu­bli­ci pred­sta­vi­ti u pe­tak, 19. svib­nja u Po­go­nu kul­tu­re.

D. E. Edwar­ds in­s­pi­ri­ra i utje­če na ge­ne­ra­ci­je glaz­be­ni­ka ši­rom spek­tra al­ter­na­tiv­ne glaz­be

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia

© PressReader. All rights reserved.