Večernji list - Hrvatska

Neka me objese na Trgu ako je išta točno što Grmoja govori!

- Iva Puljić-Šego iva.puljic-sego@vecernji.net ZAGREB

Nikica Valentić, kojeg je Grmoja prozvao da stoji iza političkog prevrata, naglašava da godinama nije u operativno­j politici

Most je političku krizu vlasti uoči lokalnih izbora odlučio maksimalno kapitalizi­rati. Koristi svaku priliku da optuži HDZ kako radi u korist velikih igrača, a nauštrb običnog čovjeka. Trudi se na svaki način uvjeriti birače da njihov dojučerašn­ji partner HDZ radi po starom iskušanom modelu stranke koja je Hrvatsku posljednji­h 25 godina uvaljivala u razne probleme.

Grmoja upleo i Todorića

Tako Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta, već danima glavnim arhitektim­a političkog prevrata ili, kako on kaže, političke sramote, apostrofir­a Vladimira Šeksa, Nikicu Valentića, Franju Gregurića i Davora Božinovića. I dok ne čudi da Grmoja odapinje strelice prema Šeksu i Božinoviću, jer su oni najbliži suradnici premijera Andreja Plenkovića, ipak je znakovito zašto u cijelu priču uvlači i Valentića i Gregurića. Grmoja je i u priču o otvaranju komunistič­kih arhiva upleo spomenuti dvojac, ali i Ivicu Todorića naglasivši da arhivi nisu priča koja se tiče prošlosti, nego sadašnjost­i i arhitekata ovakve države. Grmoja očito kod birača želi pobuditi osjećaj da “uvijek ista stranka i isti ljudi” kroje političku sudbinu Hrvatske, od privatizac­ije devedeseti­h do slučaja Agrokor. Prozvani Nikica Valentić i Franjo Gregurić jučer su bili potpuno konsternir­ani zašto ih Grmoja uopće spominje. Bivši ratni premijer Nikica Valentić, kojeg se smatra i jednim od najuspješn­ijih hrvatskih premijera, jučer nam je rekao da nikada u životu nije sreo ekipu iz Mosta koja ga danima stavlja u kontekst glavnih arhitekata političkog raspada braka HDZ-a i Mosta.

Gregurić bez komentara

– Bio bi red da dotični gospodin iznese neke dokaze za svoje tvrdnje. Ako je ijedna riječ točna koju je gospodin Nikola Grmoja izgovorio, neka me objese na Trgu bana Jelačića! Svojom osobnim kredibilit­etom jamčim da nijedna iznesena riječ nije istinita – bio je rezolutan Valentić dodajući da je on godinama izvan operativne politike. Naglasio je da se trenutačno bavi spašavanje­m svoje građevinsk­e tvrtke i da njemu osobno, zbog poslovanja, odgovara politička stabilnost, a ne prevrati. Gregurić nije htio komentirat­i optužbe Mosta, ali nije krio da je iznenađen njihovim napadima.

Bio bi red da Grmoja iznese dokaze za svoje tvrdnje, poručio je bivši premijer Nikica Valentić

 ??  ?? Valentić ističe da mu odgovara politička stabilnost jer spašava svoju tvrtku
Valentić ističe da mu odgovara politička stabilnost jer spašava svoju tvrtku
 ??  ?? Franjo Gregurić ne krije da je iznenađen Mostovim napadima
Franjo Gregurić ne krije da je iznenađen Mostovim napadima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia