Večernji list - Hrvatska

Male kockaste srušio Mandžin šegrt: Mario mi puno pomaže

Izabranici Darija Bašića Euro U17 otvorili minimalnim porazom. Odlučio je Juveov napadač Kean Dojam je da nas je portugalsk­i sudac Verssimo zakinuo u 16. minuti jer je Keanovo igranje rukom izvukao izvan šesnaester­ca

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net RIJEKA

U prvoj utakmici nogometnog Eura do 17 godina Hrvatska je na Rujevici izgubila od Italije s 0:1. Dobro su se naši držali cijelu utakmicu, najviše zahvaljuju­ći sjajnom vrataru Dominiku Kotarskom, no u 78. minuti za pobjedu azzurra zabio je crnoputi Moise Kean, 17-godišnji igrač Juventusa. Hrvatski izbornik Dario Bašić bio je tužan zbog pogotka na samom kraju utakmice, ali sretan zbog htijenja svojih igrača. – Nismo igrali loše, a presudila je ta individual­na kvaliteta Keana, ali i to što Talijani imaju više igrača koji su već sudjeloval­i u seniorskom nogometu. Nedostajal­o nam je i to što nismo igrali kvalifikac­ije, pa su dečkima nedostajal­e natjecatel­jske utakmice – rekao je Bašić, te pohvalio riječku publiku i 4000 navijača na tribinama. Dominik Kotarski jučer je Talijanima obranio 4-5 stopostotn­ih šansi, izluđivao je Talijane sve do te nesretne 78. minute.

Bašić: Nisam dobro vidio

– Kotarski je bio fenomenala­n, pokazao je da je budućnost hrvatskog nogometa. Šteta što je Kean na kraju uspio zabiti. Dobro smo ga markirali ve- ćinu utakmice, ali na kraju je presudila njegova kvaliteta, vidi se da nije bezveze igrač Juventusa – rekao je izbornik. A u 16. minuti dogodila se sporna situacija u kojoj je sudac Verssimo iz Portugala propustio dosuditi čisti 11-erac za Hrvatsku, nakon Keanova igranja rukom. Bio je barem pola metra u 16-ercu, no sudac je slobodan udarac izvukao na crtu. – Nisam najbolje vidio tu situaciju, ali ionako nikada ne komentiram suce. Uglavnom, ako nije dosudio, penal nije bio – rekao je Bašić te zaključio: – U svlačionic­i sam dečkima na licu vidio da žele da se već sutra igra utakmica protiv Turaka, jako se žele iskupiti za ovaj poraz. Ništa nije gotovo, još imamo šanse za prolazak skupine. Naši su mladići iz svlačionic­a izlazili tužni, ali ponosni. – Voljom i svakim duelom pokazali smo kako bi trebalo ginuti za ovaj hrvatski dres. I zato mi je još više žao zbog poraza. No, mi se nećemo predati, i dalje se nadamo prolasku dalje – rekao je naš zadnji vezni Bartol Franjić. A odlični Kotarski, inače i kapetan ove reprezenta­cije dodao je: – Ma ne bih sebe izdvajao, lako za moje odlične obrane, kada na kraju nisam uspio obraniti taj zadnji šut. Ali, nećemo se predati, a pozivam i navijače da nas još više podrže, a mi ćemo im to vratiti. David Čolina je pak poručio da ovaj poraz treba zaboraviti i koncentrir­ati se na utakmicu u subotu. – Sad se idemo potući s Turcima, i pobijediti! Talijani su pak nakon utakmice slavili svog heroja Keana, porijeklom iz Bjelokosne Obale. Kean je uvjerljivo najbolji igrač Italije, a možda i cijelog Eura. Tek mu je 17, a već je debitirao za Juventus u Serie A (ušao umjesto našeg Mandžukića na utakmici protiv Pescare), a minute je jesenas dobio i u pobjedi seniora Juventusa protiv Seville u Ligi prvaka. Dečko stalno trenira s Mandžom, Higuaínom, Dybalom i društvom, a to se vidjelo i po njegovoj jučerašnjo­j igri. A on nam je rekao da na treninzima puno toga nauči od Marija Mandžukića.

Svi cijene Mandžu

– Mario je odličan suigrač, svi ga u Juventusu jako vole i cijene zbog odlične igre, požrtvovno­sti... Često s njim razgovaram na treningu, puno mi pomaže savjetima – otkrio je Kean. Eto, tako je to. Možda je baš i zahvaljuju­ći Mandžinim savjetima Keane “nokautirao” Hrvatsku... U drugoj utakmici naše skupine A Španjolci su u sjajnoj utakmici pobijedili Turke 3:2, i to nakon što su već u 11. minuti gubili 0:2.

Sljedeći protivnik Hrvatske je Turska. Utakmica se igra na Rujevici u subotu (13.15) U drugoj utakmici naše skupine Španjolska je od Turske gubila 0:2, no na kraju slavila s 3:2

 ??  ?? Matteo Anzolin u ovom je dvoboju bio uspješniji od našeg Leona Krekovića
Matteo Anzolin u ovom je dvoboju bio uspješniji od našeg Leona Krekovića
 ??  ??
 ??  ?? Moise Kean odlučio je pobjednika (lijevo); Filip Hlevnjak (2) u dvoboju s Elijem Viscontije­m (7)
Moise Kean odlučio je pobjednika (lijevo); Filip Hlevnjak (2) u dvoboju s Elijem Viscontije­m (7)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia