Večernji list - Hrvatska

Theresa May trijumfira­la na lokalnim izborima

- (H)

nu je gradnja četiriju pristupnih cesta koje će simbolizir­ati svete rijeke. – Primošten je na hodočasnič­koj ruti i postat će mjesto hodočašća – rekao je Petrina koji tvrdi kako ima podršku pape, a pročitano je i pozdravno pismo mons. Tomislava Rogića, šibenskog biskupa. Na svečanosti je bio i gradonačel­nik talijansko­g Loreta Paolo Nicolet, kao i arhitekt Aron Varga, koji je bio iznimno ponosan na svoje djelo.

Životno djelo

– Ovo je moje životno djelo, već punih šest godina razmišljam o tome, profesor Garčević i ja našli smo se na bazi tradicije, ali i suvremene umjetnosti, a mozaik je ovdje primarni dio strukture – rekao je Varga kojega su, kao i Đanija Maršana, ponijele emocije. – Petrina je kralj. Jako sposoban čovjek. Nije kao drugi političari, on govori iz duše, a radi sa srcem. To se vidi – rekao nam je Matija Banovac iz Grebaštice. – Super, ostala sam bez daha. Suze mi dolaze. Dolazit ću ovamo s mužem i unucima – rekla je Gordana Ćaleta iz Vranjica kod Splita. U Primoštenu će biti svečano i veselo i idućih dana jer se u srijedu 10. svibnja obilježava blagdan Gospe od Loreta i Dan općine. U planu su fešta, bakljada i vatromet.

Konzervati­vci su u petak nadmoćno pobijedili na lokalnim izborima u Velikoj Britaniji, što je dobar znak za premijerku Theresu May prije parlamenta­rnih izbora 8. lipnja od kojih očekuje da će s ojačanih pozicija pregovarat­i o Brexitu.

ANGELA MERKEL: Ljutita sam zato što su u javnost procurili detalji sa susreta Juncker – May koji su pokazali jako lošu atmosferu na tom susretu

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia