Večernji list - Hrvatska

Eko modeli Kristine Burje u Dolini smrti

-

Zahvaljuju­ći brendu Krie Design naša je dizajneric­a bila pozvana na Greeh Fashion Week, a u Americi je snimila i novu kampanju Piše: ANA HERCEG

Modna dizajneric­a Kristina Burja već je godinama uspješna na hrvatskoj modnoj sceni s brendom Krie Design, a svoju modnu viziju prije godinu dana počela je usmjeravat­i prema svjetskom tržištu. Da je na dobrom putu, potvrđuje i nedavno sudjelovan­je u globalnom projektu Green Fashion Week koji je pokrenula ugledna talijanska agencija GD Major Entertainm­ent, uz potporu Okvirne konvencije Ujedinjeni­h naroda o promjeni klime (UNFCCC) . - Riječ je o ekološko-modnom projektu kojim se želi istaknuti važnost održivog razvoja modne industrije i očuvanja našeg planeta.

Nakon revija u Abu Dhabija, Milanu i Salzburgu, Burja kreće u pohod na novo tržište

Veliki je privilegij biti u društvu dizajnera iz cijelog svijeta koji dijele isto mišljenje o modi, proizvodnj­i i ekologiji – rekla nam je Kristina Burja, koja je u Americi provela osam dana. Tamo je, sa svojom poslovnom partnerico­m Leom Bikić, čiji salon GT potpisuje frizure modela, snimila kampanju za svoju treću eko kolekciju na nekoliko zanimljivi­h lokacija. Prvo snimanje bilo je u Nacionalno­m parku Dolina smrti, na lokaciji Badwater Basin, na bijeloj podlozi od soli. Odatle su se zaputili u Las Vegas. - Moja revija održana je na Kingston Ranchu u Sandy Valleyju, na aerodromsk­oj pisti usred pustinje. Na toj prekrasnoj lokaciji snimili smo fotografij­e koje potpisuje talijanski fotograf Vittorio La Fata. Imala sam sreće raditi s etablirani­m modelima poput Daniele Christians­son, koja je ambasadori­ca GFW i UNFCCC-a, i Daniele De Jesus Cosio. Krie Design eko kolekcija izrađena je od materijala koji su zapra- vo recikliran­a plastika, a ugodni su za nošenje, kao i od materijala koje tvornice odbace kao ostatke od industrijs­kog krojenja. Kristina je napravila glamurozne haljine skrojene iz 16 dijelova. U Americi je hrvatska dizajneric­a ostvarila i brojne kontakte i dobi- la zanimljive ponude, - Kompliment­i modne javnosti iz različitih dijelova svijeta, zbog kojih sam ponosna i zahvalna, velika su potvrda mom radu, ali Amerika je veliko i zahtjevno tržište pa ću ići korak po korak – rekla je dizajneric­a.

 ??  ?? Atraktivne lokacije
Atraktivne lokacije
 ??  ?? Kristina Burja u Las Vegasu i s Leom Bikić i modelima na snimanju u Nacionalno­m parku Dolina smrti
Kristina Burja u Las Vegasu i s Leom Bikić i modelima na snimanju u Nacionalno­m parku Dolina smrti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia