Večernji list - Hrvatska

Čilić sjajno najavio Roland Garros

Marin je u mjesec dana ušao u drugi četvrtfina­le Masters turnira

- Karlo.ledinski@vecernji.net

Do jučer je Čilić protiv Goffina imao omjer 1-4, no Goffina je poslije svega 90 minuta igre ispratio s terena s uvjerljivi­h 6:3, 6:4

Karlo Ledinski Marin Čilić plasirao se u četvrtfina­le ATP Mastersa u Rimu nakon što je sa 6:3, 6:4 pobijedio Belgijanca Davida Goffina poslije sat i pol igre. Naš je tenisač u meču servirao sedam asova, osvojio je 77 posto poena na prvom servisu te 65 posto na drugom, suparniku je tri puta uzimao servis, a svoj je izgubio samo jednom. Ovo je bio peti međusobni ogled između Goffina, desetog tenisača svijeta, i Čilića, koji je osmi na ATP listi, i druga pobjeda hrvatskog tenisača.

Mikica pala nakon 54 minute

Marin je protiv Belgijca obavio posao s jednim breakom u prvom i još dva u drugom setu. U prvoj dionici presudio je Goffinov gubitak servisa u drugom gemu, dok je u drugom setu Čilić ispustio vodstvo od 4:2, ali potom je stekao ključnu prednost breakom kod 4:4. Najbolji belgijski tenisač u drugoj dionici sve se više mučio s kretanjem, žaleći se na bol u bedru zbog koje je tražio pomoć fizioterap­euta, a Marin je iskoristio ono što se nudilo s dva breaka u tom setu. Marin je pobjedom potvrdio solidnu formu uoči početka drugog Grand Slama sezone Ro- land Garrosa. Ovo mu je drugi četvrtfina­le na Mastersu u proteklih mjesec dana, a u tom je razdoblju osvojio i turnir iz serije 250 u Istanbulu. Za razliku od Čilića, Mirjana Lučić Baroni nije bila uspješna jučer u Rimu. Hrvatska tenisačica (WTA-22.) završila je svoj nastup nakon što je u 3. kolu bolja od nje bolja bila Estonka Anett Kontaveit (WTA-68.) sa 6:1, 6:1 nakon svega 54 minute igre. Estonki, koja je u srijedu porazila prvu tenisačicu svijeta Njemicu Angelique Kerber, bilo je potrebno samo dvadeset minuta da dobije prvi set protiv Lučić Baroni, a onda još 34 za drugi. Bio je to meč dviju neravnopra­vnih suparnica, Kontaveit je osvojila ukupno 65 poena, a Lučić Baroni 35. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Poraz Pavića u paru

Mirjana očito nije u sjajnoj formi, no možda podigne nivo igre do Roland Garrosa, koji se igra od 28. svibnja do 11. lipnja. Turnir u Rimu gotov je i za našeg Gorana Ivanišević­a i njegova igrača Tomaša Berdycha, koji je bez prevelikog otpora izgubio od Miloša Raonića s 3:6, 2:6. Od Mastersa u Rimu oprostio se i Mate Pavić. On je u paru s Marachom u 2. kolu izgubio od kombinacij­e Klaasen/Ram sa 3:6, 4:6. Rezultati Mastersa u Rimu, muški: Čilić (6) - Goffin (9) 6:3, 6:4, A. Zverev (16) - Fognini 6:3, 6:3, Raonić (5) - Berdych 6:3, 6:2; ženske: Kontaveit - Lučić Baroni 6:1, 6:1, Halep (6) - Pavljučenk­ova 6:1, 4:6, 6:0, Gavrilova (7) - Kuznjecova 2:6, 7:5, 6:4, V. Williams (9) - Konta (5) 6:1, 3:6, 6:1, Bertens - Makarova 7:6 (3), 6:1.

Lučić Baroni izgubila je od kvalifikan­tice Kontaveit u 3. kolu s uvjerljivi­h 1:6, 1:6

 ?? REUTERS ?? Marin Čilić diže formu, igra vrlo dobro na zemljanoj podlozi u posljednji­h mjesec dana
REUTERS Marin Čilić diže formu, igra vrlo dobro na zemljanoj podlozi u posljednji­h mjesec dana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia