Večernji list - Hrvatska

Osijek je osvojio rekordan broj bodova u HNL-u, no to vrijedi samo 4. mjesta

Dinamovci su uspijeli pobijediti u Gradskom vrtu, a potom su osluškival­i Rujevicu

-

Zoran Zekić rekao je da će, u slučaju poraza od Dinama, tražiti Upravu da kazni njega i igrače. Vidjet ćemo hoće li ga poslodavci poslušati... Gradimir Đukarić gradimir.dukaric@vecernji.net OSIJEK Dinamo je pobjedom u Gradskom vrtu 1:0 (0:0) ostao na životu. Plavi su napravili što imu je trebalo, uzelo tri boda u Gradskom vrtu i momčadi Ivajla Peteva preostalo je samo čekati vijesti sa Rujevice. I nadati se čudu. U utakmici u kojoj plavi nisu imali pravo na kiks Ivajlo Petev je rehabiliti­rao Sammira i prvi puta ga nakon skoro mjesec dana, odnosno pet utakmica, vratio među startere. Istina, u odnosu na prije tjedan dana utakmicu protiv Istre Dinamo je podigao razinu igre, doduše ne puno, međutim, nije to bio Sammirov dan. Nakon ne baš sjajnih 56. minuta Petev je priznao svoju grešku i zamijenio Brazilca Gojakom.

Malenica spašavao

Pokušali su gosti blitzkrieg­om iznenaditi domaćine. I uspjeli bi da na vratima Osijeka nije bilo Marka Malenice. - Za sezonu-dvije Marko Malenica će biti najbolji vratar Prve HNL – hrabro je svojedobno najavio trener Osijeka Zoran Zekić. Svoju priliku Malenica je dočekao ozljedom jedinice Osijeka Zvonimira Mikulića, a mjesto među vratnicama nije ispustio ni nakon što se nominalno jedinica Osijeka oporavila. Zašto potvrdio je to i protiv Dinama. U 2. minuti odlično je skinuo udarac Sigalija nakon kaznenog udarca, minutu kasnije Soudani je bio u još boljoj prilici, no Malenica je bio još bolji, a onda je u 15. vratar Osijeka izvadio “bombu” Mora. Ipak u 63. ni čudesni Malenica nije uspio obraniti sjajan udarac Sigalija koji je naposljetk­u i odlučio utakmicu. S druge strane, unatoč prijetnji Zorana Zekića da će u slučaju poraza udariti ondje gdje najviše boli, po džepu, s malo toga Osijek je uspijevao parirati gostima. Izuzev Dmitra Lope.

Osijek je bio premlak

Sjajni Ukrajinac uoči utakmice primio je nagradu navijača kao Osijekov igrač sezone, a na krilima tog priznanja letio je po terenu. Izluđivao je Stojanović­a, iznudio i karton Dinamovog beka, no pomoć suigrača Lopa nije imao. A nakon što se i Ukrajinac u nastavku “ugasio”, ugasile su se i nade domaćina u preokret. Do kraja su Osiječani imali terensu nadmoć, ali pogodak nisu uspjeli postići. Imali su dobru šansu iz slobodnog udarca u 93. minuti, no previše su kombiniral­i, a onda je udarac završio u živom zidu dinamovaca. Trener Osijeka Zoran Zekić re- kao je da će, u slučaju poraza od Dinama, tražiti Upravu da kazni njega i igrače. Vidjet ćemo hoće li ga poslodavci poslušati... Možda će mu progledati kroz prste, i njemu i igračima, jer nije ovo bila loša sezona za Osiječane, iako su slabijom igrom u posljednji­m utakmicama ostali bez tog trećeg mjesta, za kojeg su se praktički cijelu sezonu borili s Hajdukom. Za Osijek je ovo po mnogo čemu posebna sezona, nikad više bodova bijelo – plavi nisu osvojili, nikada nisu imali dulji niz domaćih pobjeda, seriju od sedam trijumfa prekinuo je Dinamo, a to je napravljen­o uglavnom s igračima iz vlastitog dvorišta. Od 18 igrača koji su se protiv Dinama našli u zapisniku, njih čak 13 su djeca Gradskog vrta. Očito može i drugačije. Ovim porazom Osijek je, bez obzira na rezultate posljednje­g kola, ostao bez šanse da će sezonu zaključiti na trećem mjestu.

 ?? DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL ?? Dinamovac Sigali (lijevo) zabio je jučer jedini gol na utakmici u Gradskom vrtu
DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL Dinamovac Sigali (lijevo) zabio je jučer jedini gol na utakmici u Gradskom vrtu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia