Večernji list - Hrvatska

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova u drugom krugu izbora

- Tea Romić tea.romic@vecernji.net

HSLS-ovac Dario Hrebak u drugom je krugu za gradonačel­nika s nezavisnim Davorinom Posavcem kojeg podupiru brojne liste

HSLS-ovac Dario Hrebak, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, ušao je u drugi krug izbora za gradonačel­nika Bjelovara s nezavisnim kandidatom Davorinom Posavcem kojeg podupiru SDP – HNS – HSU – ORaH – HSS braće Radić – HDSS – Nezavisna lista Damira Bajsa. Do posljed- njeg se trenutka nije znalo hoće li s Hrebakom u drugi krug Posavac ili kandidat HDZ-a Ante Topalović, no prošao je ipak Posavac. To bi trebalo ići naruku Hrebaku koji je u prednosti s 313 više osvojenih glasova i koji s HDZ-om već surađuje na nacionalno­j razini, zbog čega je i imenovan pomoćnikom ministra. Javna potpora HDZ-a još nije došla. – Znam da ću dobiti veliku podršku, a nije toliko bitno da ona dođe javno – kaže Hrebak koji, ako pobijedi u drugom krugu, s HDZom lagano može složiti većinu u Gradskom vijeću. HDZ-ova lista za vijeće osvojila je 27,28 posto glasova, a Hrebakova 16,10 posto.

Razgovori nisu započeli

Razgovori o zajedničko­j većini, dodaje, nisu započeli, bitno je prvo pobijediti u drugom krugu, ali ako se to dogodi, logično mu je da se suradnja s HDZ-om na nacionalno­j razini prelije i na njegovu lokalnu razinu. Njegov konkurent sa svojom je listom za vijeće, s druge strane, osvojio najmanje mandata, dobio je 7,33 posto, no može pregovarat­i za ruke koje su osvojile liste SDP-a, Damira Bajs, HNS-a koje su za vijeće išle svaka za sebe, a njega podupiru kao zajedničko­g kandidata za gradonačel­nika.

Ljudima dosta svjetonazo­ra

Posavac sad mora pokušati dobiti glasove birača Lidije Novosel ili ostalih kandidata. – Bit ćemo odlučniji i dinamičnij­i – najavljuje Posavac planove za drugi krug. Hrebak, koji će otići iz MUP-a ako pobijedi, kaže da nastavlja s kampanjom “čista ruka, čist obraz”. – Mislim da je ljudima dosta priča o lijevima i desnima, bavljenje svjetonazo­rom. Ljudi na ovim lokalnim izborima biraju čovjeka, a ne stranku i meni je jedino bitno da u svemu imam čist obraz. Građanima je bitno da se rješavaju problemi u gradu u kojem žive, a ja sam voljan to raditi – kazao je Hrebak koji, naglašava, planira nastaviti s modernom kampanjom.

 ??  ?? Prođe li u drugom krugu Hrebak lako može složiti većinu s HDZ-om
Prođe li u drugom krugu Hrebak lako može složiti većinu s HDZ-om

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia