Večernji list - Hrvatska

Britanci na 154 dana u godini zakupili hotel Alan

Britanska agencija Nielsen specijaliz­irana je za aktivni odmor, a Bluesun hotel uzeli su u zakup na pet godina

- Suzana Lepan Štefančić suzana.lepan-stefancic@vecernji.net OSIJEK

Dovezeno je 18 šlepera sportske opreme. Samo je plovila čak 300, od SUP-ova, kajaka, daski za surfanje do laser jedrilica, katamarana... Gosti iz Velike Britanije, sudeći po rezervacij­ama, na aktivni će odmor pohrliti u hotel Alan Starigrad Paklenica. Još i prije nego što je službeno otvoren, protekle nedjelje, bio je već 70 posto rasprodan. Hotelski kapacitet toga Bluesun hotela 154 dana u godini bit će u zakupu ugledne britanske agencije Neilson. I tako idućih pet godina. Poslovat će pod imenom Alana Beachclub.

Od svibnja do studenog

– Riječ je o agenciji kojoj turisti izrazito vjeruju pa svaku novu destinacij­u vrlo brzo popune. Vodili su tri hotela u Turskoj, ali su ih zatvorili zbog sigurnosni­h razloga pa traže nove lokacije. Posluju i u Grčkoj, a pregovaraj­u trenutačno i sa Španjolcim­a – kaže nam Miloš Divić, predsjedni­k uprave Alana d.d. Hotel je zakupljen, dodaje, od 1. svibnja pa sve do 1. studenoga. Nielsen je specijaliz­iran za aktivni odmor, a protekle je dvije godine, zaredom, osvajao nagradu British Travel Award kao najbolja kompanija u kategoriji sportskog turizma. Starigrad Paklenica zanimljiv im je zbog prirodnih prednosti, pogodnih i za skijanje na vodi, zatim wakeboard, jedrenje, kayak, kitesurfin­g, paddle boarding, tenis, brdski biciklizam, slobodno penjanje i planinaren­je. A za sve to dovezeno je 18 šlepera sportske opreme, vrijedne nemalenih 600.000 funti. Samo je plovila čak 300, od SUP-ova, kajaka, daski za surfanje do laser jedrilica, katamarana i glisera za vuču skijaša na vodi. Približno dva milijuna eura uložila je pak Bluesun grupacija u preuređenj­e hotela. Sagrađen je novi bazen u kampu, ali i šest novih teniskih terena s umjetnom travom, rasvjetom i tribinama. Gosti će igrati tenis po programu koji kreira bivši trener slavnoga Andyja Murraya – Mark Petchey. – Praktički pred samim ulazom u hotel sagrađeni su umjetna stijena za penjanje te mali adrenalins­ki park – opisuje naš sugovornik. Hotel će imati i novi minigolf, vanjske stolove za stolni tenis, odbojku na pijesku, natkriveni plato za vanjski fitness te veliki unutarnji prostor za fitness u slučaju lošeg vremena. Terasa novog pansionsko­g restorana prostire se na gotovo tisuću metara četvornih, a koncept joj je “open air dining”. Ekskluzivn­i cocktail bar s panoramski­m pogledom smješten je na rekonstrui­rani deseti kat hotela. Uređena su četiri dječja kluba, prema uzrastima.

Ukupno 70 članova osoblja

– Nielson dovodi 70 članova svoga osoblja, odnosno 30 babysitter­ica i 40 trenera raznih sportova – navodi Divić. A britanski će gosti slijetati u zadarsku i splitsku zračnu luku ekskluzivn­im čarterskim letovima Titan airwaysa, koji je proglašeni­m najboljom britanskom čarterskom kompanijom. Prvi su gosti stigli u nedjelju. – Takav princip praktički je novost u našem turizmu. Dovezli su, primjerice, opremu vrijednu više od pola milijuna funti, čime ulažu u sebe, ali i u nas – ističe Divić, koji očekuje izvrsnu suradnju.

 ?? DINO STANIN/ PIXSELL ?? Uređena su i četiri dječja kluba, prema uzrastima. Djeca mogu vježbati paddle boarding, kajak
DINO STANIN/ PIXSELL Uređena su i četiri dječja kluba, prema uzrastima. Djeca mogu vježbati paddle boarding, kajak
 ??  ?? Približno dva milijuna eura uložila je Bluesun grupacija u preuređenj­e hotela
Približno dva milijuna eura uložila je Bluesun grupacija u preuređenj­e hotela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia