Večernji list - Hrvatska

Zbog MIT-a sam plakala više nego kada sam postala Miss

- Branimir.bradaric@vecernji. VINKOVCI

Tijekom godine dio vremena provodi u Slavonskom Brodu, a školovanje nastavlja u SAD-u gdje je primljena na prestižno sveučilišt­e Branimir Bradarić Od izbora za Miss Universe Hrvatske prošlo je više od tri tjedna ali iskreni smiješak i dalje ne silazi s lica Shanaelle Petty (19). – Ma ja sam takva oduvijek. Vedre sam naravi, volim se šaliti, smijati… Izbor za Miss nije mi puno toga promijenio. Novost je samo što me sada zovu novinari, pa sam bila na TV-u i u novinama. Sve drugo mislim da je ostalo isto kao i prije izbora za Miss – kaže nam Shanaelle s kojom smo razgovaral­i tijekom njezina posjeta Vinkovcima.

Otac joj je velika potpora

Prisjećaju­ći se izbora, rekla je da se prijavila radi provoda i još jednoga iskustva, ali prije svega radi sjećanja na svoju pokojnu majku Ivanu koja se prije 20 godina borila za titulu Miss Universe Hrvatske. Upravo stoga svoju titulu posvetila je majci, a odmah nakon povratka kući u Slavonski Brod, cvijeće koje je dobila odnijela je na njezin grob. Kaže da nije imala posebna očekivanja od izbora za Miss te da je bila iznimno sretna što u njemu uopće sudjeluje. Kada je ušla u uži izbor od 10 najljepših djevojaka, sreći nije bilo kraja. – Kada su me proglasili za Miss, bila sam u šoku. Nisam mogla vjerovati. Ni danas ne vjerujem da mi se sve to događa. U svemu tome mi je velika potpora moj otac Alexander – kaže Shanaelle dodajući kako upravo od oca dolazi i njezina tamnija put.

Voljela bi raditi u NASA-i

Naime, roditelji nove Miss Hrvatske upoznali su se u Americi gdje je njezina majka pohađala srednju školu. Školska ljubav prerasla je u nešto više, a rezultat je Shanaelle. Kako se otac zbog službe selio, selila se i Shanaelle pa je rođena u Njemačkoj, a školu je završila u SAD-u. Iznimno voli Hrvatsku pa je tijekom godine po nekoliko mjeseci u Slavonskom Brodu i Pakoštanim­a. Dalji život i školu će najvjeroja­tnije nastaviti u Americi gdje je već primljena na prestižno sveučilišt­e Massachuse­tts Institute of Tehnology (MIT) gdje će studirati matematiku i fiziku. – Oduvijek volim matematiku i fiziku tako da je to logičan izbor. Kada sam dobila pismo da sam primljena na MIT, plakala sam više nego kada sam postala Miss. Ta diploma mi jako puno znači, a voljela bih raditi možda jednom u NASA-i. Vjerujem da ću uspjeti nekako uskladiti obveze na fakultetu i sada ove koje iziskuje titula Miss – zaključila je Shanaelle.

 ??  ??
 ??  ?? Posveta majci Na izbor za Miss Universe prijavila se zbog sjećanja na pokojnu majku
Posveta majci Na izbor za Miss Universe prijavila se zbog sjećanja na pokojnu majku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia