Večernji list - Hrvatska

Ministrica postavila nova vijeća koja će odlučivati o podjeli novca

- Denis Derk denis.derk@vecernji.net ZAGREB

Članovi kulturnih vijeća pri Ministarst­vu kulture koje je imenovao Zlatko Hasanbegov­ić izvlašteni su nakon samo osam mjeseci

Nakon što su nakon osam mjeseci rada članovi kulturnih vijeća koje je imenovao Zlatko Hasanbegov­ić izvlašteni, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je nakon javnog natječaja imenovala nova kulturna vijeća. Tako je u Vijeće za knjižnu, nakladničk­u i knjižarsku djelatnost imenovala Ivicu Matičevića, Katicu Matković Mikulić, Krešimira Nemeca, Kristiana Novaka i Lahorku Plejić Poje.

Hasanbegov­ićev kadar

Novi članovi Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš, Marija Grazio i Tamara Jurkić Sviben, a Vijeća za dramsku i plesnu te izvedbene umjetnosti Goran Grgić, Miran Hajoš, Darko Lukić, Perica Martinović i Jasminka Mesarić. U Vijeću za vizualne umjetnosti su Branka Benčić, Tomislav Buntak, Irena Kraševac, Viktor Popović i Valentina Radoš, a u Vijeću za inovativne umjetničke i kulturne prakse Mario Kikaš, Ana Hušnjak, Vanja Popović, Martina Munivrana i Petar Ćurić. U Vijeću za međunarodn­u kulturnu suradnju su Vlasta Gracin, Goranka Horjan, Ante Knešaurek, Petra Ljevak i Željka Turčinović. U nekim je vijećima ministrica imenovala iste članove koje je u vijeća imenovao i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegov­ić (primjerice Tomislava Buntaka, Lahorku Plejić Poje, Goranku Horjan, Irenu Kraševac, Hanu Breko Kusturu, Nevena Frangeša, Jasminku Mesarić, Mirana Hajoša...).

Jedina potpuna promjena

Jedino vijeće koje je potpuno promijenil­o članstvo jest Vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse (u to je Vijeće Hasanbegov­ić imenovao Vanju Žanko, Hrvoja Juvančića, Vedrana Perkova, Teu Hatadi i Jasminku Babić). Ministrica kulture imenovala je i članove Povjerenst­va za dječju knjigu u kojem su Marijana Hameršak, Ranka Javor i Dubravka Zima, Povjerenst­va za suvremeni ples i pokret u kojem su Marija Ferlin, Andreja Jelinčić i Ksenija Zec, te Povjerenst­va za rock glazbu i klupske programe u kojem su Dražen Baljak, Nikša Bratoš i Zoran Stajčić.

Goranka Horjan, Neven Frangeš i drugi uspjeli su se izboriti za mjesto i u novom sastavu Vijeća

 ?? D.VIŠNJIĆ/PIXSELL ?? Glumac Goran Grgić odlučivat će o kazalištu i plesu
D.VIŠNJIĆ/PIXSELL Glumac Goran Grgić odlučivat će o kazalištu i plesu
 ?? M. PRPIĆ/PIXSELL ?? Ugledni pisac Kristian Novak ušao je u vijeće za knjige
M. PRPIĆ/PIXSELL Ugledni pisac Kristian Novak ušao je u vijeće za knjige

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia