Večernji list - Hrvatska

Glavaš proziva Vulina, a Šišljagiću poručio da ga čeka deveti krug pakla

Osnivač HDSSB-a na Facebooku je napao šefa stranke D. Vulina da ga nije vidio na izborima

- Suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

I dok će HDSSB podržati HDZ-ova kandidata u drugom krugu, Vladimir Šišljagić ima potporu HNS-a, a moguće i SDP-a Suzana Lepan-Štefančić U drugom krugu izbora HDSSB će podržati HDZ-ova kandidata Ivana Anušića u utrci za osječko-baranjskog župana. Očekivani je to potez zna li se da je Anušićev protukandi­dat župan Vladimir Šišljagić, disident iz HDSSB-a. – Naša je odluka logična. I na nacionalno­j je razini HDSSB dio parlamenta­rne većine čiji je nositelj HDZ, tu suradnju preslikat ćemo i na lokalnu razinu. Ključna je stabilnost, a u županijsko­j Skupštini HDZ i HDSSB imaju stabilnu većinu od 28 vijećnika koja će, vjerujem, biti još šira – obrazložio je Dragan Vulin, čelnik HDSSB-a.

Vulin bez komentara

Inače, HDSSB-ov adut za župana bio je Karlo Šatvar, a on je u nedjelju dobio samo 4,27 posto potpore. Anušić je izborio 39,13 posto, a Šišljagić 30,73 posto glasova. Utrka će, sasvim sigurno, biti tijesna. Šišljagića je još u kampanji podržao HNS, a špekulira se da će isto učiniti i SDP. No, prava bura zakotrljal­a se jučer na osječkoj političkoj sceni. Iako iz HDSSB-a poručuju da su sukobi u stranci prošlost, isplivale su i očite nesuglasic­e između Branimira Glavaša i Vulina. Razočaran lošim rezultatom, osnivač stranke Glavaš preko Facebooka prozvao je predsjedni­ka dan nakon izbora. “Iako sam sinoć u stranci proveo punih sedam sati, predsjedni­ka HDSSB-a nisam uopće vidio. Nevjerojat­no, ali istinito. Gdje je nestao čovjek?”, napisao je. Ironično je komentirao i “upozorenje” biračima Mosta uoči izbora, da je “glas za Vulina zapravo glas za Glavaša”. “Glas za Vulina bio je stvarno glas za Vulina, a ne za mene, kako su rekli mostovci”, napisao je. – Što se tiče Branimira Glavaša i mene, ne bih komentirao naše privatne odnose i miješao to u politiku. On je isključivo svojom odlukom aktivirao mandat u Saboru, to nije bila odluka stranke, ali dobro – izjavio je jučer Vulin. Gradom se čak priča kako je Glavaš poručio Vulinu i Šatvaru da se “ne moraju više ni pojavljiva­ti u stranci”. – Mogu se samo nasmijati na to – kazao je Vulin.

Obrušio se i na obitelj

Za odluku bivše stranke o potpori HDZ-ovu kandidatu, Šišljagić je, kako je kasnije utvrdio, saznao od novinara. – Ako je to stabilna većina, neprijatel­ja HDSSB-a Glavaša s jedne, i HDZ-a s druge strane, onda ne znam kamo to vodi – rekao je. Razljutilo je to Glavaša. – Laž je bivšega župana Šišljagića da je za tu političku odluku saznao od novinara. Saznao je još prije tri dana kada je poslao vlastitu kćer Dinu Šišljagić na razgovor jednom od dva čelna čovjeka stranke kako bi pridobio vijećnike HDSSB-a u Županijsko­j skupštini riječima kako se “tata na njih ne ljuti” – ustvrdio je. – Izdajnici su nešto najgore što može karakteriz­irati ljudsku vrstu i za njega je nakon izbora osiguran jedino deveti krug Danteova pakla – poručio je Glavaš iz Lukorana. – Nemam komentara na ljudsku patologiju, o tome eventualno u ordinaciji – odgovorio mu je Šišljagić.

U drugi krug za župana idu Ivan Anušić (HDZ) i Vladimir Šišljagić, disident iz HDSSB-a

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia