Večernji list - Hrvatska

U SOS selu našla je dom

Marija Livaja s 10 je godina došla u Ladimirevc­e

- Suzana Lepan Štefančić suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

Donaciju od 150.000 kuna uručila im je, za rođendan, Ina, koja je pokrenula i veliku humanitarn­u akciju od 5. lipnja do 25. kolovoza

Marija Livaja imala je deset godina kada ju je sudbina dovela u SOS selo Ladimirevc­i kod Osijeka. Pronašla je ondje novi dom, pod okriljem SOS mame. – Nakon svih teških trenutaka u djetinjstv­u, pružili su mi svu podršku i pomoć u odrastanju. Život je bio isti kao u biološkoj obitelji, samo što nema SOS tate – govori ova 25-godišnjaki­nja.

Studira predškolsk­i odgoj

Marija danas živi u Zagrebu, a SOS selo Ladimirevc­i posjetila je jučer na njegov 20. rođendan. – Udana sam, imamo dva sina i suprug ima sina iz prvog braka. Studiram predškolsk­i odgoj – dodaje. Marija je odrastala i uz Branku Nel, koja je postala SOS mama sa svojih 48 godina. – Oduvijek sam znala da ću biti SOS mama, samo sam čekala priliku da mi se otvore ta vrata, što se dogodilo kada sam odgojila svoje dvoje djece – priča. Odgajatelj­ica je po struci. – Djeca o kojoj se brinem i moja vlastita međusobno se zovu braco i seka, posjećujem­o se, ljetujemo zajedno. Meni je to važno, a i njima – otkriva. Ukupno 325 djece odrastalo je u Ladimirevc­ima u 16 SOS obitelji tijekom dva desetljeća. – Brinemo se trenutačno o 69 mališana u obitelji, o 23 njih u programima za mlade i još o 13 u polusamost­alnom životu – kaže direktor Zoran Relić.

Humanitarn­a akcija

Donaciju od 150.000 kuna uručila im je jučer Ina, koja je pokrenula i veliku humanitarn­u akciju. Od svake prodane litre autoglasa Ina maziva donirat će se 20 lipa SOS dječjem selu Ladimirevc­i. Akcija traje od 5. lipnja do 25. kolovoza.

 ??  ?? Marija Livaja sa suprugom i djecom u posjetu SOS selu
Marija Livaja sa suprugom i djecom u posjetu SOS selu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia