Večernji list - Hrvatska

Rafa je favorit, ali i Marin može daleko

Dva četvrtfina­la na tri Mastersa trebaju ga uvjeriti da može igrati dobro na zemlji

- Anton.filic@vecernji.net

U meču s Isnerom Marin je bio bolji, ali nije iskoristio svoje prilike. No iza njega je dobar tjedan, kaže Björkman uoči Roland Garrosa Anton Filić Marin Čilić već je u Parizu i sa svojim stožerom odrađuje posljednje pripreme uoči nastupa na Roland Garrosu za koji ga vežu lijepe uspomene. Ondje je kao 16-godišnjak 2005. godine osvojio juniorski naslov, a potom je, kao profesiona­lac, tri puta stizao do osmine finala. – Sjajan je osjećaj ponovno se vratiti na French Open, a Slaven Hrvoj opet je pokazao koliko je talentiran u ulozi fotografa – napisao je Čilić na svom Facebook profilu pohvalivši svojeg kondicijsk­og trenera za fotografij­u koju je i objavio.

Teško s Rafom u pet setova

Prvi Marinov trener (ili jedan od prve dvojice) Šveđanin Jonas Björkman, kao i većina teniskih stručnjaka, smatra Rafaela Nadala prvim favoritom, ali i Čiliću daje lijepe izglede. – Nema nikakve sumnje da je Rafa veliki favorit ovogodišnj­eg Roland Garrosa. Igrao je odlično već na tvrdoj podlozi, a kad se prebacio na zemlju, zaigrao je još bolje. U Rimu je izgubio od Thiema zato što je bio umoran jer je puno igrao, a i Austrijanc­u je možda više stalo do te pobjede. No Rafa je u Roland Garrosu ostvario tolike pobjede (osvojio ga je devet puta, op. a.) i bit će ga jako teško pobijediti u pet setova. U skupini igrača koji mogu iznenaditi vidim i Marina, nadam se da bi on mogao zaustaviti Rafu ako na njega naleti – kazao je Björkman u razgovoru za službeni portal Roland Garrosa. Zadovoljan je posljednji­m Čili- ćevim nastupima, a niti poraz od Isnera u Rimu ne doživljava tragično: – Prirodno je da je Marin nakon tog poraza osjetio razočaranj­e, posebno stoga što je uvjerljivo dobio drugi set sa 6:2, a preostala dva izgubio u tie-breaku. No iza njega je dobar tjedan koji se nadovezao na naslov u Istanbulu. Mišljenja sam da je u meču s Isnerom Marin bio bolji od suparnika, ali naprosto nije iskoristio svoje prilike. Nadam se da u danima do početka turnira u Parizu možemo učiniti sitne korekcije – napomenuo je Šveđanin, svjestan da je u 2017. njegov pulen ušao prilično loše:

Samopouzda­nje se lako gubi

– Lani je drugi dio godine odigrao fantastičn­o, ali da, loše je ušao u ovu. Samopouzda­nje se lako gubi, a poslije se teško vraća. No, to se događa i drugim tenisačima. Najbolje su na početku ove godine odigrali oni koji su se najdulje odmarali – tvrdi Björkman ostajući optimistič­an kad su u pitanju Čilićeve mogućnosti: – Treba mu razina samopouzda­nja s kojom će se osjećati sigurno kad bude trebao odigrati ofenzivno u ključnim trenucima. Odigrao je dva četvrtfina­la na tri Mastersa na zemlji i zato se nadam da smo na pravom putu. Uvjeren sam da je sposoban igrati jako dobar tenis na zemlji – zaključio je Jonas. Kao osmi tenisač svijeta Čilić će biti postavljen za sedmog nositelja jer nema Rogera Federera. Ždrijeb Roland Garrosa je u petak,

nedjelju.• a turnir počinje u

 ?? REUTERS ?? Marin Čilić u Parizu odrađuje posljednje pripreme uoči Roland Garrosa koji je 2005. osvojio kao junior
REUTERS Marin Čilić u Parizu odrađuje posljednje pripreme uoči Roland Garrosa koji je 2005. osvojio kao junior

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia