Večernji list - Hrvatska

TVIzzy da ne propustite golove

Svi važni trenuci utakmice odmah na ekranu

- Piše: TANJA IVANČIĆ

Hrvatski telekom i Aspida lansirali TVizzy, mobilnu aplikaciju kojom se u realnom vremenu prate najzanimlj­iviji trenuci Prve hrvatske nogometne lige

TVIzzy nova je aplikacija iz radionice startupa Aspida kojom planiraju pokoriti tržište. Zasad se radi o beta verziji TVIzzyja a namijenjen­a je svim ljubitelji­ma nogometa i onima koji žele biti informiran­i o tijeku događaja na nogometnim utakmicma. Naime, aplikacije TVizzy omogućava praćenje ključnih trenutaka utakmica Prve hrvatske nogometne lige pomoću tzv. rich notificati­ons tehnologij­e.

Besplatni app

Posrijedi je besplatna aplikacija kojom će se najvažniji trenuci na utakmicama moći pratiti na potpuno novi način. Samo dvije minute nakon ključnog trenutka u utakmici (postignuto­g gola, prilike, crvenog kartona…) na zaslone korisnika stići će obavijest s videozapis­om koji će se moći pregledava­ti čak i na zaključano­m zaslonu. Pomoću aplikacije biraju se utakmice jednoga ili više nogomet- nih klubova kao i sadržaj koji se želi pratiti ili za njega dobivati obavijesti u realnom vremenu (samo golovi ili svi ključni trenuci). Unutar same aplikacije bit će dostupna i arhiva ključnih trenutaka svake pojedine utakmice Prve hrvatske nogometne lige za kasnije pregledava­nje. Nakon odabranog kluba ili klubova, za vrijeme trajanja utakmice korisnik dobiva najprije tekstualnu i zvučnu obavijest o tome je li posrijedi gol ili neki drugi ključni trenutak. Nakon toga, pokretom prsta može gledati videozapis o tome što se upravo dogodilo na nogometnom terenu. Posebnost cijele priče je drkčiji način pregledava- nja pristigle snimke - na zaključano­m ekranu na IOS uređajima. Dakle, pristiglu notifikaci­ju povučete ulijevo, kliknete view i video se pokreće. Na iPhoneu 6S i 7 video u lock screenu se pokreće samo jednim dodirom i to putem tzv. force toucha, odnosno jačim stiskom na notifikaci­ju’, rekao je direktor Aspide Marin Erceg.

Zvuk kao teaser

Također je zanimljivo i to što će se već po samom zvuku notifikaci­je moći razlikovat­i je li u pitanju gol, prilika ili crveni karton, što znači da će zvuk biti svojevrsta­n teaser za ono što će se, svega dvije minute nakon što se dogodilo na terenu, već moći pregledati na mobitelu’, pojašnjava Lamija Alečković koja je u menadžment­u Aspide. Aplikacija radi na sve tri glavne platforme – iOS-u, Androidu i Windowsima – i može se besplatno skinuti na mobilne uređaje pomoću linka http://getizzy.com/ tv_izzy_croatia s AppStorea, Google Playa i Microsoft Storea. Kako je do kraja ovog prvenstva ostalo jedno kolo, aplikacija TVizzy nalazi se u beta fazi, a puna funkcional­nost aplikacije bit će dostupna od početka novog prvenstva. Aplikacija TVizzy realiziran­a je u suradnji s – tportalom.

 ??  ?? Marin Erceg, osnivač i prvi čovjek Aspide
Marin Erceg, osnivač i prvi čovjek Aspide
 ??  ?? Pratite golove iz HNL-a u realnom vremenu, pripremite se za sljedeću sezonu
Pratite golove iz HNL-a u realnom vremenu, pripremite se za sljedeću sezonu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia