Večernji list - Hrvatska

Na Mini modele popusti do 66.000 kuna

- (mlm) (sm)

više od 28% imalo je problema s kočnicama, dok su na trećem mjestu – s udjelom od 25% – osovine, kotači, pneumatici i ovjes.

Svjetla najkritičn­ija

U nešto brojnijem segmentu četverocik­ala s gotovo 48 posto problema predvode svjetla, a drugi su s 28 posto osovine, kotači, pneumatici i ovjes. Sve to upućuje na to da je potrebno više pažnje posvetiti vozilima koja svakodnevn­o koristimo, ali i da je neophodno više paziti u prometu. Jer, oko nas je sve više vozila koja prometuju s brojnim nedostacim­a, od kojih mnogi izravno utječu na sigurnost vožnje.

U ovlaštenim salonima Mini automobila aktualne su akcijske cijene za odabrane modele u ograničeni­m količinama. Zanimljivo­st je ove akcije da popusti sežu do 66.676,76 kuna, koliko iznosi popust za Mini Clubman Cooper D Race Edition, koji tako u konačnici stoji 228.999,94 kn. Popust za Countryman Cooper D Race Edition iznosi 60.196,16 kn, za model Cooper Race Edition (5 vrata) je 50.495,93 kn. Cijena Minija Cooper Race Edition niža je za 47.376,15 kuna, pa on s uključenim popustom stoji 194.754,35 kuna. Svi se modeli prodaju s uključenim Mini servisom u trajanju od pet godina ili do 60.000 kilometara.

Centar za vozila Hrvatske (CVH) će od 6. do 8. lipnja u Zagrebu ugostiti međunarodn­u konferenci­ju i opću skupštinu CITA-e, organizaci­je koja objedinjuj­e privatne i javne tvrtke te institucij­e koje se bave tehničkim pregledima vozila. Tema ovog izdanja konferenci­je glasi “Partnerstv­o za poboljšanj­e sigurnosti cestovnog prometa i zaštite okoliša“, a program je usredotoče­n na naglašavan­je utjecaja ispravnost­i vozila na cestovnu sigurnost te prometne strategije koje su usmjerene na zaštitu okoliša. CVH je jedan od prvih članova CITA-a, a bio je već domaćin ovakve konferenci­je, davne 1982. godine.

 ?? GETTY IMAGES ?? Kod motocikala je u 47% slučajeva na tehničkom pregledu glavni problem neispravno­st svjetala
GETTY IMAGES Kod motocikala je u 47% slučajeva na tehničkom pregledu glavni problem neispravno­st svjetala
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia