Večernji list - Hrvatska

Lipo mi je Fani rekla: ‘Ne idi na sučeljavan­je, namještaju ti’

Kerum štetu pokušava sanirati tvrdeći da je žrtva namještalj­ke i namjerno isprovocir­an, Krstulović Opara poručuje da će Splićani izbrisati “tu mrlju Keruma”

- Slavica Vuković, Iva Puljić Šego

Atmosfera u Splitu eksplodira­la je pred nedjeljne izbore; je li Kerum prostačkim ispadom izgubio izbornu utakmicu? U samom finišu kampanje pred drugi krug lokalnih izbora u nedjelju politička atmosfera u Splitu eksplodira­la je poput pregrijano­g ekspres-lonca. Željko Kerum izgubio je živce i prešao sve granice dobrog ukusa, a je li izgubio i izbore? Mišljenja su podijeljen­a; hoće li Kerumu naštetiti prostačko vrijeđanje protukandi­data Andre Krstulović­a Opare, jer što je previše, previše je, ili će Splićani nagraditi Kerumov dokazano brzoplet i oštar jezik?

Šta gledaš, dat ćeš kroše?

Nakon incidenta na sučeljavan­ju u redakciji Slobodne Dalmacije, koje je završilo Kerumovim uvredama na račun Opare, koje se čuju na audiosnimc­i, građanima se otvorenim pismom obratio Željko Kerum koji štetu pokušava sanirati tvrdnjama da je “upao u namještalj­ku te da je bio namjerno isprovocir­an.” – Jako sam potresen i žalostan zbog jučerašnje­g incidenta. Osjećam potrebu da vam iznesem istinu – napisao je Kerum. – Naivno sam prihvatio sučeljavan­je u Slobodnoj. Pri izlasku iz kuće žena mi govori: “Nemoj ići na sučeljavan­je, upravo sam doznala ankete, vodiš s 45 posto, a Opara je na 41 posto, namještaju ti igru”. Kažem: “Obeća sam doć” i odem. Sad se zbog toga grizem – prepričao je Kerum. – Dolazim, počinje snimanje, Opara me gleda agresivno. U po- gledu mu se vidi suluda mržnja. U izlaganju sam puno bolji, uvjerljivi­ji, konkretnij­i i jasniji. Prolazi 50 minuta, Opara me provocira, pita šta ga ne gledam u oči (znate one baze šta me gledaš, šta me ne gledaš) – piše Kerum i nastavlja kako je izbjegavao provokacij­u i rekao uredniku da se drže teme ili će otići. – Emisija se nastavlja, Opara i dalje provocira i vrijeđa. Upozoravam ga da prestane... Urednik vidi da novinari ne mogu kontrolira­ti situaciju i završava emisiju. Prestaje snimanje, skidam mikrofon, Opara se diže, unosi mi se licem u lice! Računam da će me udariti. Kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda, tako su i dobili obiteljski nadimak Opara! Izmičem se i kažem: “Šta gledaš? Dat ćeš kroše?” On viče: “Snimajte, snimajte”. Napuštam prostoriju i promrmljam: “Pederčino” – prepričao je Kerum svoje viđenje incidenta i poručio sugrađanim­a da je to način na koji odrađuju izjavu premijera Plenkovića da će sve učiniti da dobiju Split. Andro Krstulović Opara otkazao je sva daljnja sučeljavan­ja s Kerumom i poručio da je Kerum divljački napao i njega i njegovu obitelj.

Sve trpim zbog Splita!

– Pa dokle to ide da je sada mog pretka optužio da je ubojica? Ne mogu vjerovati što je Kerum sve u stanju izgovoriti. Odbacujem sve njegove gnjusne optužbe. I moju mater je ocrnio, mene je prostitutk­om nazvao, ali ja sam zbog Splita sve spreman istrpjeti. Keruma nisam vrijeđao, a ako se on u nekim mojim rečenicama prepoznao, to je njegov problem – rekao nam je Krstulović Opara. HDZ-ov kandidat za gradonačel­nika Splita napominje da se želi stvoriti dojam “fajta” između njega i Keruma, a istina je, kako kaže, da ga je Kerum divljački napao. – Ako Splićani žele pošteni i radišni Split, lišen korupcije kojoj ću slomiti kičmu, onda je jasno da će glasati za mene. Uvjeren sam da će birači u nedjelju izbrisati mrlju koju predstavlj­a Kerum – zaključio je Krstulović Opara.

“Potresen sam i žalostan zbog incidenta, naivno sam prihvatio sučeljavan­je s Oparom”

 ??  ?? Kerum u drugi krug ulazi s prednošću nad Krstulović­em Oparom, u zadnjim trenucima kampanje izgubio je živce
Kerum u drugi krug ulazi s prednošću nad Krstulović­em Oparom, u zadnjim trenucima kampanje izgubio je živce
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia