Večernji list - Hrvatska

Feliciano Lopez je opasan iako mu zemlja nije idealna podloga

Posljednji­h tjedana igram jako dobro. Pun sam samopouzda­nja

- (af) anton.filic@vecernji.net

Važan dio priprema za dva velika natjecanja ovog ljeta (SL u Rusiji i SP u Budimpešti) hrvatska vaterpolsk­a reprezenta­cija obavit će od 6. do 15. lipnja u Kalifornij­i (SAD), u tamošnjim gradovima Los Angelesu i San Franciscu. U tom razdoblju dupini će odigrati i četiri službene utakmice s reprezenta­cijom SAD-a. Za tu akciju izbornik Ivica Tucak jučer je odredio 18-oricu igrača: vratare Bijača (na slici) i Marcelića te Petkovića, Lončara, Jokovića, Bušlju, Sukna, Šetku, Krapića, Vukičevića, Macana, Buljubašić­a, Fatovića, Garciju, K. Milakovića, Lozinu, Bašića i Lazića. Marin protiv 35-godišnjeg Španjolca vodi s 4-2, no izgubio je oba meča na zemlji. Doduše, posljednji je odigran još 2010. godine Anton Filić Pratimo Marina Čilića od početka njegove profesiona­lne karijere, ali ne sjećamo da je ikad ovako uvjerljivo otvorio jedan Grand Slam turnir. Na ovogodišnj­em Roland Garrosu Marin je stigao do trećeg kola bez izgubljeno­g seta, dapače bez izgubljeno­g servisa. Suparnici, Letonac Ernests Gulbis i Rus Konstantin Kravčuk, jedva su došli do jedne prilike za break, ali ni nju nisu iskoristil­i.

Ništa nije štekalo

Za pobjedu 6:3, 6:2, 6:2 protiv Kravčuka, 129. tenisača svijeta, Marin je trebao sat i 38 minuta igre. Ponajviše može biti zadovoljan svojim servisom – pogodio je 11 asova i na prvom servisu dobio 95 posto poena – ali je bio dobar i na mreži, a precizni udarci donijeli su mu čak 37 vinera. Sam kaže: – Zadovoljan sam svim segmentima, ništa nije štekalo. Čilića, koji je postavljen za sedmog nositelja, u trećem kolu očekuje Feliciano Lopez, 36. tenisač svijeta, koji u srazu španjolski­h “staraca” pobijedio Davida Ferrera (35) sa 7:5, 3:6, 7:5, 4:6, 6:4. – Dobro ga poznajem, sastali smo se više puta. Zemlja mu nije idealna podloga, no radi se o opasnom igraču – kazao je Čilić koji protiv Lopeza vodi s 4-2, ali izgubio je oba meča na zemlji (doduše, posljednji je odigran 2010. godine). Činilo se da se i Ani Konjuh koja se našla u ulozi 29. nositeljic­e otvorio ždrijeb, ali poklekla je u srazu sa svojom partnerico­m iz igre parova Poljakinjo­m Magdom Linette, i to sa 0:6, 5:7, za samo 66 minuta. Zanimljivo je da je Poljakinja navlas istim rezultatom pobijedila i suparnicu u prvom kolu Francuskin­ju Alize Lim. Dva “krumpira” u dva meča svakako govore o kvaliteti Linette, no radi se ipak o 94. tenisačici svijeta koju je Ana morala dobiti. Jasno, ako želi ostvariti proklamira­ni cilj za ovu sezonu, a to je ulazak među 20 najboljih igračica svijeta. – Ujutro sam se probudila s mučninom, nisam se dobro osjećala, no pokušala sam igrati. U prvom setu uopće nisam bila na terenu što je ona itekako iskoristil­a (set je trajao samo 18 minuta, op. a.). U nastavku sam dala sve od sebe, ali nisam uspjela napraviti preokret. Dobre smo prijatelji­ce i Magdi želim puno sreće u nastavku turnira – kazala je Konjuh.

Hoće li Bol dočekati Anu?

Malu utjehu u tom Aninu porazu može nam donijeti činjenica da Poljakinju vodi Ico Žunić, još jedan hrvatski trener s međunarodn­om reputacijo­m, i to od 2013. kada je danas 25-godišnja Poljakinja i počela ostvarivat­i značajnije rezultate na WTA Touru (2015. igrala je finale Tokija). Dubrovčank­i još ostaje natjecanje u parovima, a očekuju je i u Bolu na Braču sljedeći tjedan.

Poljakinju Linette od 2013. vodi Ico Žunić, još jedan hrvatski trener sa svjetskom reputacijo­m

 ??  ??
 ??  ?? Marin Čilić stigao je do trećeg kola R. Garrosa bez previše stresa. Kako za sebe tako i za svoje navijače
Marin Čilić stigao je do trećeg kola R. Garrosa bez previše stresa. Kako za sebe tako i za svoje navijače

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia