Večernji list - Hrvatska

Vešović protiv Soudanija: vrući dvoboj koji daje začin derbijima

Bizaran nastavak finala Kupa na društvenim mrežama

- Mladen Miletić mladen.miletic@vecernji.net ZAGREB

Rijekin heroj Marko Vešović ženi se danas u Budvi, kum će biti Ristovski, a buduća supruga uvrijedila je prije vjenčanja Dinamova igrača Vatreni obračun Alžirca Hillela Soudanija i Crnogorca Marka Vešovića u debeloj nadoknadi finala Hrvatskoga kupa između Dinama i Rijeke (1:3) u Varaždinu dobio je bizarni nastavak na društvenim mrežama u obliku uvreda na račun poraženog i uplakanog napadača plavih, a kojima su se poslužili djevojka riječkog nogometaša Tamara Bulatović i mladi junior dvostrukog osvajača Dominik Mulac koji se iste večeri i ispričao.

Soudani, stoj! Ostali, voljno!

Obje su uvrede po zakonu utužive i spadaju ponajviše u rječnik “Parova” i sličnih regionalni­h zabavnih programa za dokone, a u kojima se dobrovoljn­o zatvoreni i snimani sudionici po cijele dane svađaju i vrijeđaju dok se na kraju pripiti ne potuku ili ne legnu zajedno u krevet. Novi prvak do obje je krune, na terenu i izvan njega, došao gospodski i zasluženo, a očito će, budući da je sad veći klub nego što je bio, samim time i pod većim povećalom, morati pravila ponašanja proširiti s prve momčadi nadalje. Inače su dvoboji ta dva sjajna igrača dali pikantni začin ovogodišnj­oj utrci za naslov prvaka, a posebno derbijima na Rujevici, u Maksimiru i na kraju na varaždinsk­oj ljepotici. A obojica su crvene krpe navijačima jedne ili druge momčadi. U tmurnoj sezoni Soudani je bio Dinamovo svjetlo, spašavao u zadnjim minutama i zabijao nemoguće. I u derbiju na Rujevici i u finalu Kupa Kek je na sjajnog Alžirca zalijepio baš Vešovića – prvi put jer je Žuta “požutio”, drugi put jer je tako procijenio. I pogodio. Iako je u Rijeci Soudani zabio škaricama godine, a sad su ga samo milimetri dijelili od novog torpeda u mreži Prskala kojim bi izjednačio na 2:2. Takvog je igrača nemoguće potpuno “pospremiti u džep” jer mu je milimetar prostora dovoljan za ubojiti ugriz. Uoči prijelazno­g roka u Maksimiru na snagu stupa komanda – Soudani, stoj! Ostali, voljno! Marko Vešović prošao je i Zvezdu i Torino, ali nigdje nije tako igrao kao u Rijeci. U 26. godini odigrao je sezonu karijere, letio terenom, pokrivao četiri pozicije: u Varaždinu je počeo utakmicu kao lijevi bek, završio je kao desni, a inače je desno krilo, po potrebi i lijevo. Neki pogoci, kao onaj protiv Slavena za 3:2, bili su mu u stilu Deje Savićevića. Najveća prznica HNL-a, na terenu stalno na rubu žutog ili crvenog kartona, a u izjavama iskričav i otvorenoga garda, silno zahvalan jer sve je bolje od “dali smo sve od sebe”. Iznimno karakteran igrač i fajter kakvog bi svaki Dinamov navijač i trener poželio. No, ovako im je trn u oku, pa su od prve minute finala Kupa zazivali njegovo isključenj­e. Nije se dogodilo. Soudaniju su navijači Rijeke i Hajduka najviše zamjerili simuliranj­e u Vinkovcima i na kraju nekažnjeno udaranje igrača Lokomotive, onaj čuveni “respect”. Zapravo nije napravio ništa što ne bi Neymar ili Benzema.

Obojica obogaćuju HNL

U svakom slučaju, ljubitelji HNL-a mogu samo poželjeti da obojica ostanu i nastave dvoboje. Soudani je jedan od najvećih stranaca u povijesti Dinama, naučio je hrvatski i doveo cijelu obitelj u Zagreb. A Vešović se danas ženi s curom koja je “pošizila” na Soudanija, kum će biti Ristovski. Na svadbi u Budvi sigurna oklada su “Šuti, moj dječače plavi” Novih fosila i treći žuti karton negdje oko ponoći. Na Soudanijev­oj su muškarci i žene bili u zasebnim prostorija­ma. Svi imaju svoje običaje. Obojica obogaćuju HNL.

Alžirac je bio svjetlo u tmurnoj sezoni plavih, Crnogorac je za Rijeku odigrao sezonu karijere

 ??  ?? Jedan od dvoboja Marka Vešovića (Rijeka) i Hillela Soudanija (Dinamo)
Jedan od dvoboja Marka Vešovića (Rijeka) i Hillela Soudanija (Dinamo)
 ?? CHIWELOOK ?? Tamara Bulatović izabranica je Rijekina asa Vešovića
CHIWELOOK Tamara Bulatović izabranica je Rijekina asa Vešovića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia