Večernji list - Hrvatska

Novakov izbor sada je Agassi, Goran možda u budućnosti

Đoković jako cijeni Ivanišević­a, no prvo će probati s Amerikance­m

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Suradnja Đokovića i Agassija sjajna je stvar, ali ne znam koliko će trajati. Iskreno, ne vidim Agassija 20-25 tjedana na Touru, rekao je Goran Istoga dana kada je objavljeno da Ivanišević i češki tenisač Tomas Berdych prekidaju suradnju, počela su nagađanja da bi se najbolji hrvatski tenisač svih vremena mogao u skorašnje vrijeme priključit­i timu Novaka Đokovića. Istina, Đoković je nedavno angažirao proslavlje­nog Andrea Agassija, no ta suradnja daleko je od dogovorene, barem dugoročno. Agassi još dvoji želi li odvojiti 2025 tjedana godišnje i biti trener, i sam je nedavno naglasio da ima puno drugih obveza u životu te da ne zna može li se sto posto koncentrir­ati na trenerski posao. A Đokoviću za povratak na vrh treba trener koji će mu biti dostupan veći dio godine. I Ivanišević, kojeg mnogi u budućnosti vide kao Đokovićeva trenera, slaže se s tom tezom.

Novak: Uživam s Andreom

– Suradnja Đokovića i Agassija fenomenaln­a je stvar, ali ne znam koliko će trajati. Iskreno, ne vidim Agassija 20-25 tjedana na Touru, ne mogu to zamisliti u glavi. Ali imati Agassija da te prati, pa i samo s tribina, to je dobro, još da ti je trener… Možda to bude trajalo i pet godina, ali osobno ne vidim Agassija dugo na Touru jer ima previše svojih stvari. Jedino ako mu se jako svidi biti trener pa se predomisli – rekao je Ivanišević. A zbog tih privatnih obveza Agassi je morao propustiti i jučerašnji Đokovićev četvrtfina­lni meč protiv Thiema. – Zakazao je obveze prije nego što smo dogovorili suradnju, bilo je prekasno da promijeni raspored. Proteklih dana uživao sam u našem radu, osjećam da napredujem – poručio je Đoković o suradnji s Agassijem. Amerikanac je pak dodao: – Za sada nismo dogovorili dugoročnu suradnju, no ako želi, bit ću s njim u Wimbledonu. Ovo dosad radio sam besplatno, u svoje slobodno vrijeme. Ne želim biti plaćen, ne želim ništa, samo hoću pomoći Novaku, da unaprijedi svoju igru, a mislim da je to dobro i za tenis.

Samo biljna hrana

Ivanišević je pak rekao da se na Đokoviću već vidi napredak zbog suradnje s Amerikance­m. – Agassi je, baš poput Đokovića, igrao s osnovne linije i bio neviđen borac i radnik. Samo je njegovo ime dovoljno, kada ti netko tko je osvojio sve Grand Slamove sjedi u boksu, može ti puno toga donijeti – makar i jedan posto, dobro je. Novak već igra bolje. Vjerojatno su puno razgovaral­i, jer tenis nisu samo forhendi i bekhendi, puno je više od toga – objasnio je Ivanišević, a na pitanje o mogućoj suradnji s Đokovićem jednog dana odgovorio je: – Ja sam to već rekao – Novak Đoković je Real Madrid, a kad te zove Real Madrid… Ne poznajem nijednu osobu na svijetu koja bi odbila raditi s Novakom – rekao je Ivanišević za SportKlub. Srpski mediji raspisali su se o mogućoj suradnji najboljeg hrvatskog i srpskog tenisača, no tvrde da se ona neće dogoditi tako skoro, jer Novak će prvo šansu dati Agassiju. No, napominju da Đoković jako cijeni Ivanišević­a i da bi ga mogao uzeti za trenera u budućnosti. A Đoković se prekjučer u intervjuu u Roland Garrosu osvrnuo na tvrdnje da je jako smršavio zato što je postao vegan. – Nisam vegan! Prehrana mi se uglavnom temelji na biljnoj osnovi, s time što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi “nezaobilaz­na” namirnica. Od kolovoza 2015. odlučio sam više ne jesti meso, imam svoje razloge, što etičke, što zdravstven­e. A najveća glupost koju sam čuo jest da mi je žena zabranila jesti meso. Pa ona ga sada jede dok je trudna – zaključio je Đoković.

Agassi je otišao na pola Roland Garrosa, zbog ranije dogovoreni­h obveza Đoković: Ne jedem meso od 2015., ali glupost je da mi je to naredila supruga Za sada nismo dogovorili dugoročnu suradnju, no ako želi, bit ću s njim u Wimbledonu. Ovo dosad radio sam besplatno ANDRE AGASSI o suradnji s Đokovićem

 ??  ?? Đokovićev je cilj povratak na prvo mjesto ATP liste do kraja sezone
Đokovićev je cilj povratak na prvo mjesto ATP liste do kraja sezone
 ??  ?? Đoković i Ivanišević krajem 2014. zajedno su igrali Azijsku ligu za UAE Royals. Hoće li skoro biti u odnosu trener-igrač?
Đoković i Ivanišević krajem 2014. zajedno su igrali Azijsku ligu za UAE Royals. Hoće li skoro biti u odnosu trener-igrač?
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia