Večernji list - Hrvatska

Gagro: Da smo ispali, pitanje je bi li uopće bilo Cibalije

Zbog opstanka kluba morali su prodavati svoje najtalenti­ranije klince, koji još nisu ni igrali za prvu momčad

- Branimir Bradarić branimir.bradaric@vecernji.net

Idućih godinu i pol bit će nam jako teško, nadam se da ćemo 100. rođendan 2019. godine proslaviti bez dugova – rekao je predsjedni­k Gagro

U drugoj utakmici kvalifikac­ija za popunu 1. HNL Cibalia je samo potvrdila ono što je svima bilo jasno već nakon prve utakmice kvalifikac­ija za popunu 1. HNL. Gorica, kao drugoplasi­rana momčad 2. HNL, jednostavn­o nije bila dorastao suparnik Cibaliji, koja se do zadnjega kola borila za pretposlje­dnje mjesto u 1. HNL. S dvije pobjede i ukupnim rezultatom 5:1 (2:0 i 3:1) igrači Cibalije osigurali su Vinkovčani­ma da i iduće godine mogu uživo gledati 1. HNL.

Bilo je jako stresno

– Bilo je jako teško i stresno, ali isplatilo se. Ostali smo u 1. HNL što nam je i bio osnovni cilj. Nismo odustajali ni kada su svi već bili digli ruke od nas i prežalili nas. Ipak, mislim da je ovo realan rezultat te da je i za hrvatski nogomet, kao i istok Hrvatske, dobro što je Cibalia ostala u 1. HNL – rekao je predsjedni­k HNK Cibalia Miroslav Gagro. Tvrdi da je opstanak u 1. HNL za Cibaliju nije predstavlj­ao samo suhi opstanak u društvu najboljih, nego je to značilo opstanak kao kluba uopće. Podsjetio je i da je još prije samo nekoliko kola Cibalia za Splitom, koji je bio glavni suparnik za ispadanje, zaostajala velikih sedam bodova. Dogodila se tada i smjena Petera Paculta, austrijsko­g trenera koji je doveden s osnovnim ciljem da osigura opstanak kluba iz Vinkovaca. Na njegovo mjesto imenovana je klupska legenda Mladen Bartolović. I danas, s odmakom od nekoliko mjeseci, Gagro je mišljenja da Pacult nije bio greška, nego da se jednostavn­o nije snašao u hrvatskom nogometu. – Ova je sezona iza nas i sada svi zajedno trebamo krenuti u smjeru da iduća bude bolja i uspješnija. Već smo sada u određenom zaostatku za suparnicim­a, ali svakako ćemo se nastojati igrački pojačati. U razgovoru s trenerom Bartolović­em vidjet ćemo koga ćemo zadržati od igrača, ali i što nam od igračkog kadra nedostaje kako bismo učinili sve da nam se ne ponovi ova grčevita borba za opstanak i sve što smo imali ove godine – rekao je Gagro. Pri tome će najveći problem Gagre i uprave biti kako pronaći novac s obzirom na osiromašen­u Slavoniju i samim time kroničan nedostatak novca. Dovoljno je reći da proračun HNK Cibalije za ovu sezonu iznosi otprilike milijun eura. U isto vrijeme vuku se i dalje repovi iz predstečaj­ne nagodbe za koju se i dalje moraju vraćati dugovi. Ove su godine na ime toga isplatili 2,5 milijuna kuna, a isto ih očekuje i sljedeće. Vrlo su se često nalazili u bezizlazni­m situacijam­a kada su morali pribjegava­ti prodaji mladih talentiran­ih igrača iz omladinske škole.

Deset milijuna od transfera

– Znamo da to nije dobro, ali to nam je u nekim trenucima bilo jedino rješenje. U 33 mjeseca, koliko sam ja na čelu kluba, tako smo uprihodova­li više od 10 milijuna kuna. Upravo stoga planiramo dodatno poboljšati rad s djecom s obzirom na to da su ovi prostori prepuni talentiran­e djece – rekao je Gagro. U isto vrijeme radi se i na pronalasku strateškog partnera za dokapitali­zaciju kluba što bi dovelo do njegova napretka u svim segmentima rada i poslovanja. Prema Gagrinim riječima, rezultati pregovora koji se vode mogli bi se znati u idućih 2-3 mjeseca. Kako god, do pronalaska strateškog partnera klub će se snalaziti kao i do sada.

Cibalia je dostigla sedam bodova zaostatka za Splitom i to je bilo presudno

 ??  ?? Tomislav Markić (crveni dres) velikom borbom do opstanka
Tomislav Markić (crveni dres) velikom borbom do opstanka
 ??  ??
 ?? PIXSELL DAVOR JAVOROVIĆ/ ?? Svojim znanjem, ali i odnosom probudio momčad – Mladen Bartolović
PIXSELL DAVOR JAVOROVIĆ/ Svojim znanjem, ali i odnosom probudio momčad – Mladen Bartolović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia