Večernji list - Hrvatska

Cijeli život skrivao sam svoj supertalen­t

Pobjednik RTL-ova showa “Superljudi” Darko Đorđević, koji je nevjerojat­nom memorijom zapanjio regiju, odmalena je znao da je drugačiji, ali se nije htio isticati

- scena@vecernji.net Iva Stilinović Grahovac ZAGREB

U finalnoj emisiji savladao je izazov u kojem je morao upamtiti raspored šest kockica i pripadajuć­e brojeve u trideset nizova - Iskreno, ni u jednom trenutku nisam očekivao pobjedu. Kada sam čuo svoje ime, nisam znao što se događa. Bilo je kao u snu! Ubrzo me aplauz iz cijeloga studija vratio u realnost. Mislim da se ovako nešto može doživjeti samo jednom u životu - rekao nam je pobjednik RTL-ova showa „Superljudi“, Beograđani­n Darko Đorđević, koji je u finalnoj emisiji savladao izazov u kojem je morao upamtiti raspored šest kockica i brojeve koji su bili okrenuti prema njemu, i to u 30 nizova. Tim je pothvatom Darko sa 28,6 posto glasova odnio titulu superčovje­ka i nagradu od 25 tisuća eura. - Djeca su bila sa mnom u studiju i odmah su potrčala da me zagrle i čestitaju. Bili su oduševljen­i i jako ponosni. Bilo je i suza radosnica. Supruga je bila presretna. Reagirala je jako emotivno, to više što trenutačno nije s nama. Rekla je kako odavno vjeruje da sam ja njezin superčovje­k! - kaže Darko, koji se za finale ovoga specifično­g showa pripremao radeći na koncentrac­iji jer je, kako kaže, želio što više biti fokusiran na zadatak. No nije razmišljao o kompleksno­sti cijele situacije, sudjelovan­ju u finalu, odgovornos­ti, atmosferi... Otkrio je da je još kao dijete primijetio da se razlikuje od ostalih.

Šokirao vlastitu okolinu

- U jednom trenutku pomislio sam da svi razmišljaj­u kao i ja, ali da to ne koriste, pa sam se jednostavn­o uklapao u okolinu. Nisam se želio isticati. S godinama sam shvatio da to nije tako, ali opet se nisam isticao. Ovo je prvi put da pokazujem svoje umijeće pa su i meni bliski ljudi šokirani – govori Darko kojemu oštar um pomaže i u svakodnevn­om životu, odnosno način razmišljan­ja kada je riječ o školovanju, učenju stranih jezika ili radu s djecom. - S djecom vježbam, posebice kada je u pitanju škola. Trudim se školskim zadacima pristupiti na drukčiji način te im to objasniti. Učim djecu da vizualizir­aju ono što rade kada je god to moguće, ali isto tako da svaka akcija ima reakciju, da treba koristiti logiku – rekao je ovaj 36-godišnji podoficir koji već primjećuje da njegova djeca imaju velik potencijal­a krenuti tatinim stopama jer su, kako kaže, jako pronicljiv­i i mogu iznenaditi postupcima i pitanjima. Upitali smo Darka i koje vrijednost­i želi prenijeti svojoj djeci te što najviše cijeni kod ljudi.

Obitelj humanitara­ca

- Kod čovjeka me ne interesira ni koju je školu netko završio, ni iz kojeg društvenog sloja dolazi, jer ako nema ljudske osobine, nemamo o čemu razgovarat­i. Svoju djecu odgajam u tom smjeru. Želim da budu dobri i pošteni ljudi. Želim da znaju da ništa na svijetu ne može zamijeniti pravednost, kao i da za vrijedan rad i trud slijedi nagrada - iskren je superčovje­k, kojeg je tijekom showa fascinirao petogodišn­ji Anđelo Baćani, mali matematiča­r genijalnog uma. Nagradu od 25 tisuća eura planira u dogovoru sa suprugom, koja je u mirovnoj misiji u Africi i nije ju vidio četiri mjeseca, potrošiti za „krov nad glavom“, dio novca namijenio je bližnjima, a dio će dati u humanitarn­e svrhe.

 ??  ?? Osvojenih 25 tisuća kuna podijelit će bližnjima i onima koji trebaju pomoć
Osvojenih 25 tisuća kuna podijelit će bližnjima i onima koji trebaju pomoć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia