Večernji list - Hrvatska

Prosinečki: Ne želim pričati o Bursi, imam ugovor s Azerima

Predsjedni­k Bursaspora tvrdi: ‘80 posto dovodimo Prosinečko­g’

- zeljko.jankovic@vecernji.net Željko Janković ZAGREB

Samo tridesetak sekundi dijelilo je Škotsku od prve pobjede nad Engleskom nakon 1999. godine. No, na kraju je završilo 2:2 Ako je suditi po turskim medijima, Robert Prosinečki će svoju trenersku karijeru nastaviti u tamošnjem prvoligašu Bursasporu. Turci pišu da je do završetka posla ostala još samo formalnost stavljana potpisa na dvogodišnj­i ugovor s novim Robijevim poslodavci­ma. - Imamo dogovor s Prosinečki­m i očekujemo da preuzme Bursu uskoro, 80 posto je da će on preuzeti momčad - potvrdio je predsjedni­k turskog kluba Ali Ay.

Turska je realna opcija

U subotu je Prosinečki imao stresan dan. Azerbajdža­n je u 92. minuti primio pogodak i izgubio od Sjeverne Irske (0:1). Naravno da je utopija bila borba za drugo mjesto u kvalifikac­ijskoj skupini u kojoj su momčadi poput Njemačke ili Češke. No, u Bakuu su se nadali da Prosinečki može proizvesti još malo magije s momčadi koju je sa 136. mjesta Fifine ljestvice doveo na 79. Azerbajdža­nske novinare, naravno, najviše je zanimalo što se događa s pričom oodlasku. - Priča oko Burse traje nekoliko mjeseci. Ako želite, ja ću otići, no, imam ugovor s Azerbajdža­nom i ne želim o tome više razgovarat­i - istaknuo je Prosinečki. Sličnu izjavu dao je glavni tajnik azerbajdža­nskog saveza Elkhan Mammadov: - Prosinečki ima ugovor, nisam pričao ni sa kim iz Bursaspora. No, bez obzira na različite priče dviju strana, Robijev povratak u Tursku sigurno je realna opcija. Tim više što bi to puno značilo za njegovu trenersku klupsku afirmaciju, a u Bursi narednih nekoliko godina imaju velike ambicije. - Usudio bih se kazati da je to bila naša najbolja utakmica. Na kraju smo nesretno izgubili. Igrali smo sjajno svih devedeset minuta, imali konstantan posjed lopte i gradili igru prema dogovoru. Protivnik nam nije ozbiljnije zaprijetio sve do te situacije kada smo primili pogodak - izvjestio nas je Janko Janković, pomoćnik Roberta Prosinečko­g na klupi Azerbajdža­na.

Briljantni Griffiths

Samo tridesetak sekundi dijelilo je Škote od prve pobjede nad Engleskom nakon 1999. godine. Završilo je 2:2, a poravnanje Englezima donio je Harry Kane u trećoj minuti sudačke nadoknade. Hampden Park je proključao u dva navrata kada je Leigh Griffiths u samo tri minute (87. i 90.) dvaput sjajno pogodio iz slobodnih udaraca. Jednom u desni kut preko zida, tri minute kasnije u lijevi... - Vježbam slobodnjak­e svaki dan na treningu. Trebao je to biti veliki bod za nas - kazao je Griffiths. Engleski izbornik Gareth Southgate na kraju je pošteno priznao: - Bila je to utakmica koju smo trebali pobijediti. No, dva trenutka briljantne kvalitete Leigha Griffithsa sve je okrenulo naglavačke.

Moji dečki su bili sjajni. Izgledalo je to kao da se boksač srednje kategorije bori s teškašem GORDON STRACHAN škotski izbornik nakon remija s Engleskom 2:2

 ?? REUTERS ?? Robert Prosinečki zadnjih mjeseci na meti je ambiciozno­g turskog prvoligaša
REUTERS Robert Prosinečki zadnjih mjeseci na meti je ambiciozno­g turskog prvoligaša
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia