Večernji list - Hrvatska

Veliki povratak malog nogometa, od Keglića do završnice na Šalati

- Luka.capar@vecernji.net

Osam najboljih momčadi s pet turnira naći će se početkom rujna na završnom turniru koji će se igrati na Šalati Luka Capar Četiri dana, šesnaest momčadi, više od 150 haklera i gotovo tisuću ljudi - bilanca su prvog turnira Trofeja Dinamo održanog na poznatom zagrebačko­m igralištu Keglić u organizaci­ji Futsal Dinama.

Povratak na hakl

Kako su nam kazali organizato­ri, cilj ovih turnira je vratiti mali nogomet, a posebno mlade na zagrebačka igrališta. Hakleri iz zagrebački­h kvartova trebali bi pokazati i tko je gazda u gradu. U grupnoj fazi natjecanja vidjeli smo odlične malonogome­tne ekipe, a prolaz dalje osigurali su IQ Bar & Kerschoffs­et, Pimont, Poliklinik­a Milojević Cvjetno, Playbox, Meradog, Bad Blue Boys Zagreb, Gold Caffe i Tiskara Dikopa. Najveće iznenađenj­e priredila je mlada ekipa Playbox iz Rudeša koja je iz „skupine smrti“izbacila aktualne osvajače Kutije Šibica, momčad Pizzeriju Stari Zagreb Borongaj Lugovi i jaku Jelenu Trade. U prvoj utakmici četvrfinal­a Tiskada Dikopa iz Vrapča svladala je Meradog nakon boljeg izvođenja penala, a Playbox je s minimalnih 1:0 nadvisio IQ Bar. Cvjetno je također nakon penala nadvisilo Pimont, a Gold Caffe je s 4:3 svladao momčad Bad Blue Boys Zagreb u dramatično­j utakmici.

Završni turnir na Šalati

Napomenimo da se Trofej Dinamo sastoji od pet malonogome­tnih turnira, nakon ovog na Keglića slijedi Dubrava (15. - 18. lipnja), pa Jarun (20. - 25. lipnja), West Gate (30. lipnja do 2. srpnja) i na kraju Dugave (25. - 27. kolovoza). Nakon tih pet turnira igrat će se završnica na koju će osam najboljih momčadi. Završni turnir igrat će se početkom rujna na Šalati, neposredno pred tradiciona­lnu prijateljs­ku utakmicu Futsal Dinama protiv nekog inozemnog protivnika.

Cilj ovih turnira je vratiti mali nogomet, a posebno mlade na zagrebačka igrališta

 ??  ?? Trofej Dinamo počeo je na Kegliću, slijede još četiri turnira prije završnice
Trofej Dinamo počeo je na Kegliću, slijede još četiri turnira prije završnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia