Večernji list - Hrvatska

Kupcima udžbenika aplikacija Zaštitimo djecu

- (jra)

Očekuje se da bi sud o zahtjevu njegove obrane da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom mogao odlučivati možda idući tjedan.

Osmislili izvlačenje novca

USKOK sumnjiči Pripuza da je zajedno sa sinom osmislio način da iz svoje tvrtke CE-ZA-R izvuče pozamašne sume novca, a, prema tvrdnjama USKOK-a, događalo se to od početka 2012. do svibnja 2017. Na taj su način, sumnja USKOK, Pripuzi sebi pribavili oko 98 milijuna kuna koje su, poslujući s drugim tvrtkama, izvukli iz CE-ZA-RA. Istovremen­o, tvrdi USKOK, oštećen je i proračun jer nije plaćeno oko 21 milijun kuna poreza. Najjednost­avnije rečeno, način postupanja bio je takav da je CE-ZA-R od određenih tvrtki koje su vodili ljudi na koje je Pripuz utjecao otkupljiva­o glomazni otpad, no u isporučeni­m računima nisu bile prikazne vjerodosto­jne količine. Dio otpada je bio isporučen CE-ZA-RU, a dio ne, iako je CE-ZA-R plaćao kao da je isporučeno sve. Novac je potom podizan te vraćan Pripuzima, a većina osumnjičen­ika je dulje vrijeme tajno praćena, nadzirana i prisluškiv­ana, pa su tako zabilježen­i i kontakti Pripuza s nekima od njih.

Web-shop eKupi u 2016. je uprihodova­o 187 mil. kuna, a u 2017. očekuje rast od 20%, rečeno je na jučerašnjo­j konferenci­ji za novinare. Počela je nova sezona prodaje udžbenika, a prvih 5000 kupaca na dar će dobiti Kaspersky aplikaciju Zaštitimo djecu.

DAVOR VLAOVIĆ: Slavonski Brod ima kontinuira­no prekoračen­je razine sumporova dioksida. Treba dodatno pritisnuti BiH i vlasnika rafinerije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia