Večernji list - Hrvatska

Ivo Karlović kao od šale pobijedio upola mlađeg od sebe

Marin “darivao” Tipsarević­a u prvom setu, ali uspio je napraviti preokret

- Anton Filić

Za međusobni hrvatski polufinale u Hertogenbo­schu Čilić će se boriti s Pospišilom (83.), a Karlović s Medvedevom (65.) anton.filic@vecernji.net Očekivano, Hrvatska je u nizozemsko­m gradu Hertogenbo­schu dobila dvojicu četvrtfina­lista na tamošnjem ATP 250 turniru na travi, nagradnog fonda od 589.185 eura. Marin Čilić u drugom kolu kao prvi nositelj pobijedio je Srbina Janka Tipsarević­a, 61. tenisača svijeta, sa 6:7 (6), 6:2, 6:4, dok je Ivo Karlović, kao treći nositelj, bio bolji od Amerikanca Stefana Kozlova (150.) sa 6:4, 6:1.

Čilić 17, Karlović 9 asova?!

Marin je do prve pobjede na travi ove sezone mogao i kraćim putem. U tie-breaku prvog seta imao je vodstvo od 6:3 i tri set-lopte, ali nije ih iskoristio pa je za četvrtfina­le morao odigrati sva tri seta i na terenu ostati nešto dulje – gotovo dva sata. Našeg je tenisača služio servis pa je pogodio 17 asova i na prvom servisu osvojio 84 posto poena. Suparniku nije dopustio nijednu priliku za break, a sam je iskoristio tri od sedam te tako postigao 70. pobjedu u karijeri u mečevima u kojima je izgubio prvi set (168 takvih mečeva je izgubio). Ukupno je to Marinu 409. pobjeda na ATP Touru, 18. ove sezone (uz 11 poraza). Zbog kratkoće svog susreta (56 minuta, 89 poena) Div sa Šalate postigao je samo devet asova protiv suparnika koji je upola mlađi od našeg veterana (19-38). Kozlov je inače ruskog podrijetla, a rođen je u Makedoniji, u Skoplju. Sad s roditeljim­a živi u Pembroke Pinesu na Floridi. Kao dečko koji obećava na turniru je nastupio s pozivnicom. Karlović je protiv Kozlova postigao 340. pobjedu na ATP Touru u karijeri (uz 297 poraza), no plasman u četvrtfina­le ne donosi mu pomak sa sadašnjeg 24. mjesta na ATP listi. E, kad bi Zagrepčani­n eventualno osvojio turnir, tada bi mogao skočiti do 21. pozicije. No na tom putu mogao bi ga u polufinalu dočekati Marin Čilić, što bi značilo da bismo u finalu svakako imali jednog predstavni­ka. Prije toga, u današnjem četvrtfina­lu, Karlovića čeka još jedan daroviti Rus Danil Medvedev, 65. na ATP listi, a Čilića Kanađanin češkog podrijetla Vasek Pospišil (83.) koji je pobijedio Ukrajinca Dolgopolov­a.

Konjuh se uspjela vratiti

Na istom turniru, ali u konkurenci­ji tenisačica, u četvrtfina­le je ušla i Ana Konjuh. Ona je u drugom kolu vodila tešku, gotovo dvosatnu borbu s domaćom tenisačico­m Richel Hogenkamp, 100. na listi. U trećem je setu gubila s 0:3, ali uspjela se vratiti i na kraju pobijediti sa 4:6, 6:3, 6:4. Za polufinale će se boriti s Ruskinjom Jevgenijom Rodinom (80.).

 ??  ??
 ??  ?? Div sa Šalate protiv Stefana Kozlova postigao je 340. pobjedu na ATP Touru u karijeri (uz 297 poraza), 68. na travi
Div sa Šalate protiv Stefana Kozlova postigao je 340. pobjedu na ATP Touru u karijeri (uz 297 poraza), 68. na travi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia