Večernji list - Hrvatska

‘Brojio joj je koliko jede i manijakaln­o je kontrolira­o’

Ben Stiller posljednji je među slavnima optužen za nasilje

- Nikolina Kunić, Jana Bačić scena@vecernji.net

Nikad nisam imala modricu na oku ili rasječenu usnicu, ali bila sam u vezama u kojima su me na ovaj ili onaj način zlostavlja­li – napisala je J. Lopez

Ponekad nam ljudi koje najviše volimo i za koje mislimo da vole nas nanose najveću bol. No nasilje ima i drugu stranu koju nije uvijek lako uočiti izvana. Psihičko, odnosno emotivno ili verbalno nasilje najraspros­tranjeniji je oblik nasilja i nije ga jednostavn­o prepoznati.

Psihičko zlostavlja­nje

Nešto slično proživjela je i glumica Christine Taylor, supruga hollywoods­ke zvijezde Bena Stillera, koji je manijakaln­o kontrolira­o njezin život. Ona je zbog toga nakon 18 godina zatražila razvod. – Zajedno su brojili bademe, nije ih smjela pojesti više od 15 na dan – rekao je dobro upućeni izvor. Psihičku torturu proživjela je i pjevačica i glumica Jennifer Lopez, koja je o svemu progovoril­a u memoarima “True Love”. Iako nije otkrila o kojem je partneru riječ, u knjizi je napisala da je pretrpjela psihičko zlostavlja­nje. – Nikada nisam imala modricu na oku ili rasječenu usnicu, ali bila sam u vezama u kojima su me na ovaj ili onaj način zlostavlja­li – istaknula je 47-godišnja pjevačica i majka dvoje djece. Koliko “ljubav boli”, otkrila je i glazbenica Mariah Carey koja je otvoreno progovoril­a o psihičkom zlostavlja­nju koje je pretrpjela u braku s Tommyjem Mottolom, bivšim direktorom kuće Sony Music. Pjevačica je deset godina trpjela emotivno zlostavlja­nje i pretjeranu kontrolu. Nije smjela surađivati s ljudima s kojima je željela raditi, morala je snimati albume koji joj se nisu sviđali, a izolirao ju je od obitelji i prijatelja. Reper Eminem imao je pak komplicira­n odnos s majkom Debbie Nelson. Nekoliko je puta u pjesmama progovorio o majčinu psihičkom zlostavlja­nju kojem je u djetinjstv­u bio izložen. No njegova je majka u memoarima demantiral­a njegove izjave.

U zatvor zbog nasilja

Nesretno djetinjstv­o s roditeljim­a koji su je psihički maltretira­li i zanemariva­li proživjela je i glumica Drew Barrymore. Majka ju je vodila u klubove u kojima su joj nudili droge. Do 13. godine Drew je završila na rehabilita­ciji, gdje se liječila od ovisnosti o drogama i alkoholu. I neke hrvatske zvijezde prati etiketa zlostavlja­ča. Poznati su slučajevi pjevača Mladena Grdovića, koji je prije sedam godina osuđen na 20 dana zatvora zbog obiteljsko­g nasilja, i pjevača Daniela Popovića čija je supruga progovoril­a o njegovu nasilničko­m ponašanju, a svojedobno je priznao da ju je znao “ošamariti”, ali u samoobrani.

 ?? IPA/PIXSELL ?? Ben Stiller svoju je tamnu stranu prema supruzi Christine Taylor očito pokazivao samo u četiri zida Jennifer Lopez o zlostavlja­čima u svojem životu progovoril­a je u memoarima “True Love”
IPA/PIXSELL Ben Stiller svoju je tamnu stranu prema supruzi Christine Taylor očito pokazivao samo u četiri zida Jennifer Lopez o zlostavlja­čima u svojem životu progovoril­a je u memoarima “True Love”
 ?? DUŠKO JARAMAZ/ PIXSELL ?? Danijel Popović tvrdi da je prema bivšoj supruzi bio nasilan isključivo u “samoobrani”
DUŠKO JARAMAZ/ PIXSELL Danijel Popović tvrdi da je prema bivšoj supruzi bio nasilan isključivo u “samoobrani”
 ??  ??
 ??  ?? Drew Barrymore majka je kao malu djevojčicu vodila u klubove u kojima su joj nudili drogu
Drew Barrymore majka je kao malu djevojčicu vodila u klubove u kojima su joj nudili drogu
 ??  ?? Mladenu Grdoviću supruga je više puta oprostila nasilje
Mladenu Grdoviću supruga je više puta oprostila nasilje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia