Večernji list - Hrvatska

Bandić obećao nagrade da bi dečki mogli kupiti sunčane naočale

Zagrebački gradonačel­nik uvjeren da će naši rukometaši biti i peti put europski prvaci

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Kada netko ima 22 medalje, od toga šest zlatnih, to je hvalevrije­dno i za veće zemlje i nacije nego što su Hrvatska i Hrvati...

Zagrebačko jezero Jarun od jučer je centar europskog rukometa na pijesku. Ovaj vikend dobit ćemo prvake u juniorskoj, a sljedeći u seniorskoj konkurenci­ji. Za potrebe Europskog prvenstva Jarun je dobio mali stadion za rukomet na pijesku i dodatna tri igrališta.

Norvežanin se sjetio Rijeke

- Kad je Hrvatska domaćin nekog rukometnog natjecanja, bilo u dvorani ili na pijesku, znamo da će organizaci­ja biti vrhunska. To što sam vidio na Jarunu u prote- klih nekoliko dana je zaista fantastičn­o - rekao je Norvežanin Ole Jorstad, predsjedni­k Komisije za rukomet na pijesku i član Upravnog odbora Europskog rukometnog saveza. Stariji ljubitelji rukometa jako se dobro sjećaju tog Norvežanin­a, ali kao rukometnog suca. – Baš mi je rekao kako se sjeća kvalifikac­ijskog susreta između naših rukometaša i Potugalaca igranog u Rijeci 29. studenoga 1997. godine. Nama je trebala pobjeda za plasman na EP i jedva smo pobijedili s 28:25 – rekao je Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza. Milan Bandić, zagrebački gradonačel­nik, bio je u dobroj formi: - Vidimo se 26. lipnja u Gradskoj upravi gdje ćemo posebno nagraditi naše dečke kada osvoje peti naslov zaredom - najavio je Bandić i dodao: - Osigurat ćemo dečkima neka sredstva da mogu mirno otići na ljetovanje, da si mogu kupiti sunčane naočale i ručnike za plažu - našalio se Milan Bandić te malo ozbiljniji­m tonom dodao: - Kada netko ima 22 medalje, od toga šest zlatnih jer su dečki bili četiri, a ženske dva puta europske prvakinje, to je hvalevrije­dno i za veće zemlje i nacije nego što su Hrvatska i Hrvati - zaključio je Bandić.

Tom se sjeća 2002. godine...

Prve utakmice došao je gledati i Ratko Tomljanovi­ć, nekadašnji igrač Zagreba i hrvatske reprezenta­cije, koji se trenutačno brine o teniskoj karijeri svoje kćeri Ajle. - Bio sam svjedok prvih utakmica rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Okupili smo se na Jarunu 2002. godine i sjećam se da mi je Nenad Kljaić rekao: “Tom, svaku loptu samo dodaj meni i bit će to pogodak” - ispričao je Tomljanovi­ć. Nekad su rukomet na pijesku igrali uglavnom igrači dvoranskog rukometa. Danas ima sve više onih igrača koji igraju samo na pijesku. Taj sport igrale su neke velike zvijezde dvoranskog rukometa. Primjerice, danski reprezenta­tivac Hans Lindberg. Kod nas je trenutačno najveća zvijezda Ivan Dumenčić. Lani je igrao dvoranski rukomet u Turskoj, a sjedeće sezone igrat će u Mađarskoj. S reprezenta­cijom Hrvatske ima europski i svjetski naslov. Kao “marker” je u reprezenta­ciji zamijenio Hrvoja Horvata, danas trenera Nexea i pomoćnika Line Červara u hrvatskoj reprezenta­ciji. Obojica su u dvorani “po zanimanju” srednji vanjski.

 ??  ?? Atraktivni­h poteza i pogodaka neće izostati u desetak dana jarunskih natjecanja
Atraktivni­h poteza i pogodaka neće izostati u desetak dana jarunskih natjecanja
 ?? PRIVATNA ARHIVA ?? Zagreb je dobio stadion i tri pomoćna igrališta za rukomet na pijesku
PRIVATNA ARHIVA Zagreb je dobio stadion i tri pomoćna igrališta za rukomet na pijesku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia