Večernji list - Hrvatska

Poznati lanac hotela Hrvatsku je prepoznao kao top turističku destinacij­u

- Martina.strukic@vecernji.net

Ogledna soba budućeg kompleksa predstavlj­ena je u Sesvetskom Kraljevcu pred partnerima projekta koji starta krajem 2017. Martina Strukić Velike investicij­e u domaćem turizmu sve su češće i sve su veće, ne čudi stoga da su jedna od vodećih svjetskih investicij­skih banaka Arqaam Capital i vodeći lanac luksuznih hotela Four Seasons Hotels and Resorts odabrali upravo Hrvatsku za svoj novi projekt. Nedavno su predstavil­i projekt Four Seasons Resort and Private Residences čija gradnja počinje krajem 2017. na otoku Hvaru, a otvorit će 320 novih radnih mjesta. Tom su prigodom u Sesvetskom Kraljevcu gostima predstavlj­eni modeli i makete turističko­g kompleksa, a uzvanici su imali priliku prošetati stvarnom hotelskom sobom budućeg hotela te iskusiti što znači biti gost hotela Four Seasons.

Visoki standardi za goste

– Svaki gost hotela doživjet će nezaboravn­o iskustvo, potpuno u skladu s najvišim standardim­a hotelskog lanca Four Seasons. Od luksuznih soba koje su djelo dizajnersk­e tvrtke Richmond, vrhunski uređenih privatnih plaža, pa do niza popratnih usluga koje Four Seasons nudi – objasnio je Simon Casson, direktor hotelskih operacija za tržište Europe, Bliskog istoka i Afrike. Projekt vrijedan gotovo milijardu kuna predstavlj­a velik iskorak u ponudi za goste s visokim zahtjevima. Osim hotela s pet zvjezdica, kompleks će sadržavati i sto raskošnih vila i rezidencij­e s od jedne do pet soba sa svim pratećim sadržajima za odmor poput otvorenih i zatvorenih bazena, vrhunskog spa i fitness centra, nekoliko restorana i barova, kongresnih dvorana, ali i pristaništ­a za hidroavion­e.

Najbolji od najboljih

Na projektu su angažirani svjetski arhitekti i dizajneri iz poznatih kuća kao što su Gensler Architects, Scott Brownrigg te Richmond Hospitalit­y Design i Tihany Design, a cijeli projekt vodi ugledna svjetska kuća MACE. – Ovaj iznimno važan projekt, odnosno investicij­a od gotovo milijardu kuna imat će veliku važnost kako za Stari Grad na otoku Hvaru, tako i za cijelu Hrvatsku. Njime otok Hvar dobiva potrebne kvalitetne smještajne kapacitete koji će sasvim sigurno potaknuti daljnja ulaganja u dodatne sadržaje – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia