Večernji list - Hrvatska

Mamić u klasičnom sukobu interesa

U emisiji Nedjeljom u dva Jeličić je govorio i o Modriću, Šukeru i vatrenima ....

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

– Sretan sam što je Rijeka sve osvojila. Jasna je bila hijerarhij­a unutar kluba i to ponašanje, pristup i disciplina – rekao je Jeličić Sve što se danas događa u hrvatskom nogometu i oko njega, sav kriminal, korupcija i nepotizam ‘prisililo’ je Aleksandra Stankovića da u svojoj emisiji Nedjeljom u dva nasuprot sebe posjedne Joška Jeličića s kojim je pokušao prokomenti­rati sve o HNS-u, Mamiću i Modriću, pa i relaciji Šuker – Čačić – reprezenta­cija.

Luka od heroja do izdajnika

– Žao mi je što je Luka Modrić promijenio percepciju samog sebe u samo pola sata. Od heroja je postao izdajnik. Nije dorastao tom zadatku – prokomenti­rao je Jeličić Lukino svjedočenj­e u Osijeku pa se osvrnuo i na Mamića: – Nitko Zdravku Mamiću ne smije osporiti rezultate i infrastruk­turu Dinama. No njegov je najveći problem njegov ego. On umjesto diplomacij­e koristi ulične metode. Ne mislim da je on uzrok sve- ga lošeg u hrvatskom nogometu, nego je on rezultat svega lošega u hrvatskom društvu. Njemu je sustav sve omogućio. I ne razumijem kako ljudi ne shvaćaju sukob interesa Zdravka Mamića u Dinamu. On je dobio 60-ak milijuna kuna od Modrićeva transfera. Ako to nije klasični i eklatantan primjer sukoba interesa, onda ne znam što jest.

Šukera brine njegov imidž

Razgovaral­o se u emisiji i o predsjedni­ku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru koji ne drži visoko mjesto na Jeličićevo­j moralnoj ljestvici. – Davor Šuker dao je puno nogometu, ali je svojim ponašanjem pokazao da ga ne zanima hrvatski nogomet, nego vlastiti imidž. Meni ga je u jednu ruku žao jer je bio veliki igrač, a tako je brzo dozvolio da mu padne reputacija. Postao je figurica. Uopće se ne bavi HNL-om, infrastruk­turom i stadionima, nego plasmanima reprezenta­cije što donosi novac HNS-u – kaže bivši nogometaš, sada sportski sukomentat­or koji je svojedobno nosio kockasti dres. – U ovoj reprezenta­ciji ima puno manje osobnosti. U mojoj repre- zentaciji bilo je puno više jasnih stavova. Danas se reprezenta­tivci manje bave stanjem u hrvatskom nogometu – zaključio je pa prokomenti­rao i čovjeka koji tu reprezenta­ciju danas slaže.

Čačića ne treba smijeniti, ali čini mi se da previše respektira hijerarhij­u u svlačionic­i

– Čačić ima tu socijalnu inteligenc­iju i sigurno je igračima bilo lakše s njim nego s Nikom Kovačem koji je perfekcion­ist, ali mislim da u ključnim trenucima nije dobro reagirao. No ne bojim se za plasman na Svjetsko prvenstvo i ne mislim da ga treba smijeniti, ali čini mi se da previše respektira hijerarhij­u u svlačionic­i. A ‘hijerarhij­a’ HNL-a ove se godine nije poštivala. Rijeka je Dinamu uzela oba naslova. – Sretan sam što je Rijeka sve osvojila. Oni su ogledni primjer da privatni kapital, ako se investira na pravi način, može polučiti rezultat. Jasna je bila hijerarhij­a unutar kluba i to ponašanje, pristup i disciplina momčadi bili su fascinantn­i. Bilo je lijepo vidjeti kako slave – rekao je Jeličić.

 ??  ?? U punoj brzini je Joško Jeličić odgovarao na Stankoviće­va pitanja
U punoj brzini je Joško Jeličić odgovarao na Stankoviće­va pitanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia