Večernji list - Hrvatska

Subotić: Nažalost, uz ovakav kalendar Cibona ne može igrati u Europi

U trenerskom poslu nije sve uzlazna putanja niti su svi odnosi onakvi kakve priželjkuj­ete

- Drazen.brajdic@vecernji.net Dražen Brajdić

Direktor Čavlović: Sretan sam što vam mogu predstavit­i prvo i najveće pojačanje, temelj na kojem ćemo graditi novu Cibonu Kako to uvijek biva, i ovaj je put Cibona novog trenera predstavil­a u svom VIP salonu, u kojem je Slobodan Subotić sa zanimanjem promatrao slike starih asova. - Grčki prijatelji poručili su mi da sam preuzeo veliki klub. Pun sam poleta u namjeri da klub vratim tamo gdje mu je i mjesto. Osim rezultatsk­og dometa kluba, htio bih i afirmirati par mladih igrača, kao što sam to učinio u Splitu. Osim toga, volio bih da se ljudima sviđa kako Cibona igra, da to bude momčad koja se bori za svaku loptu. Imam nešto u glavi, no ne smijem vam otkriti svoje snove. Od Piksija se u Ciboni očekuje jako puno. - Cijela je moja karijera takva, gdje god sam došao morao sam napraviti više nego što je napravljen­o prethodne godine. Uostalom, dobro kažu Amerikanci: “Ako ne možeš izdržati vrućinu, ne idi u kuhinju, ostani na balkonu”.

Jure u tri natjecanja

Po svemu sudeći, Subotić neće imati veći proračun za momčad no što je imao Mulaomerov­ić, što je najavio i direktor: - Nisu vremena da Cibona može jurišati na osvajanje ABA lige i visok rezultat u Europi, no držim da i s proračunom sličnim prošlosezo­nskom možemo napraviti iskorak. A s ovakvim trenerskim imenom dobivamo neko jamstvo da će ljudi dolaziti gledati cibose koji daju od sebe 150 posto. Nažalost, Cibona sljedeće sezone neće igrati ni u jednom europskom klupskom natjecanju. Tako je odlučilo klupsko vodstvo. Što o tome misli novi trener? - Mene zanima Europa, ali samo kad bi Cibona igrala u hrvatskom prvenstvu nakon regionalne lige, kao što je to bilo godinama. Ovako bismo, igrajući u tri natjecanja istodobno, ubijali igrače. Kalendar nam to jednostavn­o ne dopušta. Osim toga, kako sam novi trener, bolje je da prve sezone što više treniramo. Za razliku od Subotića, njegov prijatelj Jurij Zdovc prolazit će između Scila i Haribda jer će Cedevita igrati u tri natjecanja istodobno. - Sa Zdovcem sam prijatelj, no u međusobnim utakmicama to se neće osjetiti. Tri godine bio sam mu trener, a jednu godinu bili smo suigrači u Olimpiji, kada je on imao 17 godina. Želim mu uspješnu sezonu.

Dvije pogrešne reakcije

Poželio je Subotić time uspješnu sezonu i predsjedni­ku Cedevite koji ga je prije sedam godina otpustio. - U trenerskom poslu ne ide sve kako želite. Nije sve uzlazna putanja, nisu svi odnosi onakvi kakve priželjkuj­ete. Osim toga, ja nisam zlopamtilo, a čini se ni druga strana, o čemu govori i to da smo razgovaral­i u ovom prijelazno­m roku. Što se zapravo dogodilo između njega i Mladena Vebera? - Igrali smo loše na jednoj utakmici u Slavoniji, bilo je isključeni­h igrača i puno nervoze, pa sam odlučio da odmah idemo u Zagreb, a nikako na jednu drugu utakmicu na kojoj smo se obećali pojaviti. Eto, zbog toga je došlo do sukoba i pogrešnih reakcija s obje strane.

Subotić neće imati veći momčadski proračun od svojeg prethodnik­a Mule

 ??  ?? Direktor Domagoj Čavlović sretan je zbog dobra ulova na trenerskoj tržnici i angažmana Slobodana Subotića
Direktor Domagoj Čavlović sretan je zbog dobra ulova na trenerskoj tržnici i angažmana Slobodana Subotića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia