No­go­me­ta­ši Nje­mač­ke u tre­ning uvo­de vir­tu­al­ne ka­ci­ge

Vecernji list - Hrvatska - - Večernji List - (luc) (luc)

Vir­tu­al­na teh­no­lo­gi­ja naj­ko­ris­ni­jom se po­ka­za­la u slu­ča­ju vra­ta­ra ko­ji po­mo­ću nje bo­lje “či­ta” udar­ce igra­ča ko­ji iz­vo­de je­da­na­es­te­rac Nje­mač­ka no­go­met­na re­pre­zen­ta­ci­ja na gla­su je kao pi­onir u pri­hva­ća­nju teh­no­lo­ških no­vi­te­ta i uvo­đe­nju no­vih teh­no­lo­gi­ja u svoj rad, a ka­ko pi­še di­gi­tal­no.hr, naj­no­vi­ji pri­mjer to­ga je obja­va Nje­mač­kog no­go­met­nog sa­ve­za o su­rad­nji s ame­rič­kim pro­izvo­đa­čem VR ka­ci­ga (vir­tu­al­nih ka­ci­ga i pra­te­će teh­no­lo­gi­je) STRIVR. Nji­ho­vu teh­no­lo­gi­ju ko­ris­te kom­pa­ni­je kao što su Go­ogle, Vi­sa, Wal­mart, Ve­ri­zon, ABC, Pep­si, Bank of Ame­ri­ca… ali i ame­rič­ke pro­fe­si­onal­ne li­ge ho­ke­ja, bej­z­bo­la, gol­fa i ame­rič­kog no­go­me­ta. Me­đu­tim, čak i Ame­ri­kan­ci priz­na­ju da im je no­go­met ve­li­ki iz­a­zov, jer „naš“je no­go­met znat­no di­na­mič­ni­ji od ame­rič­kog. Ka­ci­ge će ko­ris­ti­ti A re­pre­zen­ta­ci­ja, ali i mla­đe ka­te­go­ri­je, a oso­bi­to su se ko­ris­ni­ma po­ka­za­le za vra­ta­re pri uvjež­ba­va­nju bra­nje­nja je­da­na­es­te­ra­ca: VR-om je lak­še „pro­či­ta­ti“na­mje­re iz­vo­đa­ča pe­na­la, po fi­ne­sa­ma po­kre­ta po­go­di­ti ka­ko će iz­ves­ti slo­bod­ni uda­rac. Le­to­vi zra­ko­plo­vom ne­ri­jet­ko put­ni­ci­ma pru­ža­ju ne­za­bo­rav­ne tre­nut­ke, no dok se u ve­ći­ni slu­ča­je­va sve svo­di na pre­kra­san po­gled na obla­ke odoz­go ili, u go­rem slu­ča­ju, na ne­ugod­ne tur­bu­len­ci­je, put­ni­ci in­dij­skog zra­ko­plo­va bi­li su svje­do­ci po­ro­da. In­dij­ska avi­okom­pa­ni­ja uru­či­la je ro­đen­dan­ski pok­lon be­bi na­kon što je ro­đe­na u nji­ho­vu avi­onu. Iz kom­pa­ni­je Jet Airways is­tak­li su da će dje­čak, ro­đen za vri­je­me le­ta na re­la­ci­ji Sa­udij­ska Ara­bi­ja – In­di­ja, do­ži­vot­no pu­to­va­ti bes­plat­no. Dje­te­to­va maj­ka, či­ji iden­ti­tet avi­okom­pa­ni­ja ni­je ot­kri­la, osje­ti­la je tru­do­ve u ne­dje­lju, na nad­mor­skoj vi­si­ni od oko de­set ki­lo­me­ta­ra, ka­za­li su iz Jet Airwaysa. Let za Koc­hi pre­us­mje­ren je za Mum­bai, u ko­jem su maj­ka i be­ba smje­šte­ni u lo­kal­nu bol­ni­cu. “Sa­da su do­bro”, na­vo­di glas­no­go­vor­ni­ca avi­okom­pa­ni­je. Čla­no­vi po­sa­de po­mo­gli su pri po­ro­du, a me­đu put­ni­ci­ma bio je i pro­fe­si­onal­ni bol­ni­čar.

Ni­jem­ci u spor­tu ra­do ko­ris­te no­ve me­to­de i teh­no­lo­ška dos­tig­nu­ća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia

© PressReader. All rights reserved.