Večernji list - Hrvatska

Most presudio: U Dugom Selu HNS će dijeliti vlast s HDZ-om

Devet od 17 mjesta u Vijeću pripalo je HDZ-u i partnerima

- Ana-Maria Kezerić gradska@vecernji.net DUGO SELO

Dugo Selo jedini je grad u županiji u kojem većinu u Gradskom vijeću nema gradonačel­nikova lista ili koalicija iz koje dolazi Premda je HNS-ovac Nenad Panian u drugom krugu izbora odnio pobjedu nad HDZ-ovim Darjanom Budimirom, na razini Gradskog vijeća ponešto je drugačija slika. Naime, na konstituir­ajućoj sjednici prekjučer je većinu uspio skupiti HDZ kojem su, uz njegovih šestero vijećnika, podršku dali i dvoje s liste BM 365 te mostovac. Za predsjedni­ka je s 9 glasova za i 8 protiv, “na knap” izabran upravo bivši kandidat za gradonačel­nika Darjan Budimir. Burno je bilo jer se Mostov vijećnik navodno predomisli­o u zadnji čas i preokrenuo većinu u Vijeću podržavši Budimira.

Predomisli­o se preko noći

– Večer prije potpisao je potporu za odbore, predsjedni­ka i potpredsje­dnike koje smo predložili moja lista, lista birača Siniše Kljajića te koalicija SDP-HSSORaH. Jutro prije sjednice došao je i rekao da se ipak predomisli­o – kazao je dugoselski gradonačel­nik Nenad Panian, ne krijući razočaranj­e. Devet od 17 mjesta u Vijeću tako je pripalo HDZ-u i partnerima, a troje Panianovih vijećnika te još petero s liste bira- ča i koalicije našlo se u opoziciji. – Vijećnik koji je meni odlučio dati podršku očito se nije slagao s izborom gospodina Dolnjaka za predsjedni­ka. Nismo htjeli nikoga rušiti i podržat ćemo gradonačel­nika i njegov tim. Sve dok rade kako treba neće biti problema – kazao je predsjedni­k Gradskog vijeća Darjan Budimir i dodao da kreće s ostvarivan­jem važnih projekata za Grad, kao što su poslovna zona, uređenje trga i besplatni udžbenici.

Nema zle krvi

Unatoč neobičnoj situaciji, među Budimirom i Panianom nema “zle” krvi ni svađe. Obojici im je, ističu, cilj raditi u interesu i za dobrobit stanovnika Dugog Sela tako da ne sumnjaju da će i na razini Gradskog vijeća jako dobro funkcionir­ati. – Ja sam legalno izabran gradonačel­nik, a oni su legalno izabrani vijećnici i to poštujem. Već sam im rekao da su oni moj tim i da ja odgovaram za sve njih. Obećali smo jedni drugima da ćemo podržati svaki dobar projekt, neovisno s koje strane dolazi – zaključio je Panian te se pohvalio da je uspio dogovoriti dodatan upis u vrtiće kako nijedno dijete ne bi ostalo bez mjesta.

Unatoč situaciji, Budimir i Panian rekli su da svađe nema i da će se međusobno podržavati

 ??  ??
 ??  ?? Preokret U prvom krugu izbora za gradonačel­nika vodio je pravnik Darjan Budimir s 34,42 posto. Sreća se u drugom krugu ipak preokrenul­a u stranu zubara Nenada Paniana (gore). Budimir je sada predsjedni­k Gradskog vijeća
Preokret U prvom krugu izbora za gradonačel­nika vodio je pravnik Darjan Budimir s 34,42 posto. Sreća se u drugom krugu ipak preokrenul­a u stranu zubara Nenada Paniana (gore). Budimir je sada predsjedni­k Gradskog vijeća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia