Večernji list - Hrvatska

Korejski gradski šminker u Hrvatskoj po cijeni od 86.990 kn

- Mladen Milčić mladen.milcic@vecernji.net ZAGREB

Najmanja Kia dugačka je 360 cm i nudi čak 255 litara prtljažnog prostora te tri benzinca – dva atmosferca sa 67 i 84 KS i turbo sa 100 KS Nova treća generacija najmanjeg Kijinog modela Picanta stigla je u Hrvatsku. Atraktivan izgled, praktičnos­t uz petera vrata i prostranos­t u kabini te prtljažnik­u koji nudi odličnih 255 litara za mališana dugačkog samo 360 cm su najveći aduti Picatna. Već drugom generacijo­m Picanta je Kia učinila ogroman iskorak te postala potpuno ravnoprava­n konkurent svim modelima u A segmentu poput VW UP!-a, Renault Twinga ili Toyote Aygo.

Najtiši u segmentu

A sada je kvaliteta izrade i materijala, opreme i sigurnosti te zvučna izolacija podignuta na još veću razinu. Primjerice, zbog mnogih poboljšanj­a izolacije Picanto je najtiše vozilo u klasi sa 68 dB buke u normalnoj vožnji. Bolja vozna svojstva jamče nova platforma osovinskog razmaka 240 cm, manja masa za 23 kg, širi razmak kotača te dobro odmjerena tvrdoća ovjesa i upravljača. Dakako, i Picanto dolazi sa sedam godina tvorničke garancije prema čemu je jedinstven u svom segmentu, a još neka oprema i sustavi koja se nude u Picantu, poput bežičnog punjenja pametnog telefona i njihova povezivost s multimedij­skim sustavom automobila. Jača, ali lakša karoserija ima 6 standardni­h zračnih jastuka (sprijeda i zavjese), te opcionalni zračni jastuk za koljena kao i niz sigurnosni­h tehnologij­a poput autonomnog kočenje u nuždi.

Turbobenzi­nac krajem 2017.

Uz brži i bolji odaziv upravljača novi Picanto nudi i paletu efektivnih malih benzinskih motora. U ponudi će biti tri benzinca, početni poboljšani 1-litreni trocilinda­rski atmosfersk­i motor sa 67 KS i 96 Nm na 5500 o/min, a Picanto s njime sada ispušta samo 89 g/ km co2 (prije 95 g/km). Na počet- ku prodaje Picanto je dostupan samo s ovim motorom, dok druga dva dolaze kasnije. Sredina ponude je poznati 1,25-litreni atmosfersk­i četverocil­indraš sa 84 KS i 122 Nm, dok će krajem godine biti po prvi put u Picantu dostupan turbobenzi­nski trocilinda­rski 1-litreni T-GDI sa 100 KS i 172 Nm okretnog momenta. Cijena za verziju sa početnim motorom od 67 KS i već solidnom opremom LX Active je 86.900 kuna.

 ??  ??
 ??  ?? U boljim paketima opreme Picanto nudi veliki 7-inčni multimedij­ski zaslon
U boljim paketima opreme Picanto nudi veliki 7-inčni multimedij­ski zaslon

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia