Večernji list - Hrvatska

Sukno: Slobodno vrijeme? Nemam ga, sve posvetim šestomjese­čnoj kćeri Nori

Tjedan dana prije Budimpešte obavit ćemo još jedan pregled, ako ne budem posve spreman, nema smisla nekom uzimati mjesto

- Anton.filic@vecernji.net

Svi su se posljednji turniri sveli na to da ja najvažnija utakmica u četvrtfina­lu. Imamo klasu, snagu, možemo daleko Anton Filić Hrvatska vaterpolsk­a reprezenta­cija okupila se jučer u Rijeci i započela završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. do 30. srpnja održati u Budimpešti, na znamenitoj dunavskoj adi Margitszig­etu. Suigračima se pridružio i kapetan Sandro Sukno koji zbog ozljede prsta pucačke desne ruke nije bio u sastavu na završnom turniru Svjetske lige u Ruzi gdje su izabranici Ivice Tucka osvojili brončano odličje. Umjesto toga ostao je u svom Dubrovniku i marljivo trenirao prema preciznim uputama kondicijsk­og trenera Pere Kuterovca. Razgovor smo započeli logičnim pitanjem – kako ide?

Više me ne boli

– A, eto, ozlijeđen mi je prstenjak, prvi prst do maloga. U prvi čas se činilo da je slomljen, ali nije – pukla je tetiva. No to je možda i lošije nego da je slomljena kost. U Dubrovniku sam cijelo vrijeme išao na terapiju, ali sam i trenirao, u teretani i na bazenu, ali bez lopte. Prst je imobilizir­an plastikom, učinjeno je to da mi ne bi stavljali gips i sad čekamo. Vrijeme liječi sve. U svakom slučaju više me ne boli – optimistič­an je Sandro (27). Koliki su po vama izgledi da nastupite na SP-u? – Doista mi je teško reći, ja se nadam da ću moći igrati, zato i treniram cijelo vrijeme. Volio bih nastupiti, no vidjet ćemo. Izbornik Tucak nam je rekao da će se tjedan dana prije početka prvenstva obaviti završno testiranje vašega prsta? – Da, tad ćemo obaviti još jedan pregled magnetskom rezonancij­om. Nadam se da će dotad biti sve u redu. Ako ne, glupo bi bilo da zauzmem mjesto nekome zdravom. Kako je zapravo došlo do te pomalo bizarne ozljede? – Ma bilo je to već na prvom zajedničko­m treningu s Amerikanci­ma za naše nedavne turneje po Kalifornij­i. Prilikom jednog šuta – ja sam već ispustio loptu i baš sam zabio gol – došlo je do kontakta s jednim američkim igračem, odnio mi je prst. Pomalo glupo, nepotrebno... Kad vas hoće – hoće vas. Iako se ne smijem požaliti, dosad su me zaobilazil­e teže ozljede. Kako ste vidjeli našu broncu na završnom turniru Svjetske lige u Ruzi? – Možemo biti zadovoljni rezultatom. Sad treba detaljnije raščlaniti sve te utakmice i još se bolje pripremiti za SP. Jeste li gledali prijenose ključnih utakmica? – Da, gledao sam prijenos posljednji­h dviju utakmica. Šteta što nismo pobijedili Italiju, imali smo dobivenu utakmicu. Vodili smo, imali zadnji napad i samo je trebalo sačuvati loptu. Nismo uspjeli, napravljen­a je pogreška, ali i iz toga treba izvući pouke. No, zato me raduje dobra reakcija suigrača u utakmici za treće mjesto. Reprezenta­cija SAD-a nije uopće loša i dobiti je onako uvjerljivo nakon nesretnog poraza nije mala stvar. Možemo li u Budimpešti osvojiti neku sjajniju medalju?

Uvijek po zlato

– Uvijek se borimo za medalju i uvijek priželjkuj­emo zlato. Neće biti lako, konkurenci­ja je jaka, ali najvažnije će biti što bolje se pripremiti za četvrtfina­le. To je dvoboj koji dijeli dobitnike od gubitnika. Nadam se da ću moći pomoći. Ostajete i sljedeće sezone u Pro Reccu? – Da. Čujem da su u klubu odlučili smanjiti broj igrača, bit će manje stranaca, ali ciljevi naravno ostaju isti: osvojiti sve trofeje! Iako je rođen u Cavtatu, gdje mu i sad žive roditelji i brat, Sandro posljednji­h godina s užom obitelji živi u svom stanu u Dubrovniku. Pitamo ga kako je, dok je bio dolje, provodio slobodno vrijeme? – Imamo šestomjese­čnu kćerkicu Noru, onda možete misliti kako provodim slobodno vrijeme. Sve ga posvetim Nori, ona mi uzme svaki slobodan trenutak – zaključio je sretni tatica Sandro. Ivica Zubac, centra NBA momčadi LA Lakers, na inzistiran­je svog kluba morao je otkazati izborniku hrvatske košarkaške reprezenta­cije Aleksandru Petroviću nastup na predstojeć­em Eurobasket­u. Nakon Marija Hezonje i Ante Žižića, to je novi otkaz. – Razgovarao sam s predsjedni­kom Magicom Johnsonom i rekao je da mu dam izbornikov broj da mu objasni situaciju. Žao mi je što neću igrati za reprezenta­ciju – rekao je Ivica Zubac.

U Pro Reccu su smanjili broj stranaca, ostajem, a ciljevi su isti: osvojiti baš sve trofeje

 ??  ?? Dugo je trenirao bez lopte – Sandro Sukno
Dugo je trenirao bez lopte – Sandro Sukno

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia