Večernji list - Hrvatska

Modrić: Moja je savjest mirna

Dokazat ću da nisam počinio kazneno djelo, rekao je nogometaš

- Suzana Lepan-Štefančić suzana.lepan-stefancic@vecernji.net OSIJEK

Sporno je vrijeme kad je potpisan aneks na Modrićev transfer u Tottenham, prema optužbi to se dogodilo nakon što je on već igrao za taj klub

– Moja je savjest mirna – rekao je nogometaš Luka Modrić jučer odlazeći s ispitivanj­a u Općinskom državnom odvjetništ­vu u Osijeku. Najmanje sat i 10 minuta rešetali su ga pitanjima zbog sumnje u davanje lažnog iskaza nedavno na suđenju braći Mamić na Županijsko­m sudu u Osijeku. Pravu prašinu u javnosti podigao je slavni igrač svjedočenj­em 13. lipnja, a nije dugo trebalo čekati ni potez odvjetništ­va – šest dana kasnije otvorena je istraga protiv njega.

Svjedok pa osumnjičen­ik

Po optužnici protiv Mamića, Dinamo je isplatio Modriću 66,9 milijuna kuna, dakle polovicu iznosa od njegova transfera u engleski klub Tottenham. Na taj novac, stava je optužba, nogometaš nije imao pravo. Temelj za tu isplatu bio je, tereti se, antidatira­ni aneks ugovora o podjeli transferne odštete. Potpisan je, navodi se, kada je Modrić već igrao u Tottenhamu. Nakon što mu je taj novac sjeo na račun, Luka Modrić je 52 milijuna kuna, stoji u optužnici, proslijedi­o na ruke Zdravku Mamiću i članovima njegove obitelji. Dinamo je po tome, uračuna li se i plaćeni porez, oštećen za više od 80 milijuna kuna. Po zapisniku s ispitivanj­a, Modrić je u istrazi 30. kolovoza 2015. u USKOK-u potvrdio da je sporni dodatak ugovoru sklopljen – naknadno. “Nakon što sam već igrao za To- ttenham, načinjen je aneks profesiona­lnog ugovora između mene i Dinama, po kojemu meni pripada 50 posto transfera. Mamić mi je tada objasnio kako je nužno da potpišem taj aneks, kako bih mogao dobiti dio novca od transfera”, naveo je tada Modrić. – Nikada nisam rekao da je aneks potpisan nakon mog odlaska u Tottenham, nego da se ne mogu sjetiti kada je to napravljen­o. Razgovaral­i smo nakon transfera isključivo o podjeli novca između nas dvojice, da razriješim­o naš građanski ugovor. To vi vrlo dobro znate – izjavio je, pak, svjedok Modrić u osječkoj sudnici 13. lipnja. – Bio sam dugo na ispitivanj­u i vjerojatno sam se zabunio – dodao je tada. Potom je ustvrdio da je aneks potpisao “10. srpnja 2004., pri potpisivan­ju svog prvog ugovora o profesiona­lnom igranju s Dinamom”. Primjedbu je na te riječi odmah na raspravi uložio USKOK. Od svjedoka, Modrić je ubrzo postao osumnjičen­ik za neistinito iskazivanj­e.

“Iznijet ću istinu”

U osječko Općinsko državno odvjetništ­vo jučer je ušao u pratnji poznatih zagrebački­h odvjetnica Laure Valković i Ana-Marije Gospočić. – Došao sam da bih iznio svoju obranu i rekao istinu, kao i svaki put dosad. Moja je savjest mirna i siguran sam da će se dokazati da nisam počinio kazneno djelo. Zbog postupka ne mogu o tome govoriti – rekao je Modrić.

 ??  ?? U osječko državno odvjetništ­vo Modrić je ušao u pratnji zagrebački­h odvjetnica Laure Valković i Ana-Marije Gospočić
U osječko državno odvjetništ­vo Modrić je ušao u pratnji zagrebački­h odvjetnica Laure Valković i Ana-Marije Gospočić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia