Večernji list - Hrvatska

Zekić: Ne smijemo se opustiti, pa i Rangers je ispao od amatera

Drugi najbolji Osijekov strijelac prošle sezone vraća se nakon dva tjedna pauze zbog ozljede

- Gradimir Đukarić gradimir.djukaric@vecernji.net ZAGREB

– Želim da igra dođe do automatizm­a i da steknemo samopouzda­nje do utakmice s Luzernom – kaže trener Osijeka Zoran Zekić Unatoč 2:0 kapitalu koji je u Andori stečen uz dosta muke i na “mišiće” trener Osijeka Zoran Zekić uoči uzvrata protiv UE Santa Colome ne dozvoljava da se govori kako je posao u 1. pretkolu kvalifikac­ija za Europsku ligu već završen. – Što mislite da su iz Glasgow Rangersa očekivali kako će ispasti od momčadi iz Luksemburg­a – podsjeća Zekić na kalvariju škotskog velikana. – Užasavam se takvih najava, posebice što je to europska utakmica i protivnik zaslužuje sve naše poštovanje – govori trener Osijeka.

Vraća se Lopa

Opuštanja znači nema, pogotovo što je utakmica protiv amaterske momčadi iz Andore i posljednja u pripremnom periodu. – Nadam se da ćemo utakmicu iskoristit­i na najbolji način i da ćemo ispraviti neke slabosti koje nam se ponavljaju. Želim da to dođe do automatizm­a i da steknemo samopouzda­nje do utakmice s Luzernom. Želim vidjeti sve što nisam vidio u Andori u prvoj utakmici. Poslije imamo veliki broj utakmica u vrlo kratkom vremenu i nećemo ni imati vremena ispravljat­i neke stvari – nabrajao je trener Osijeka zahtjeve koje će staviti pred svoju momčad u koju se napokon vraća i lani najbolji, Dmitro Lopa. “Ukrajinski Messi”, što je nadimak koji su mu nadjenuli navijači, u outu je bio dva tjedna nakon ozljede u prijateljs­koj utakmici protiv bukureštan­skog Dinama, a protiv amatera iz Andore dobit će ulogu u kakvoj ga do sada nismo vidjeli. Drugi najbolji Osijekov strijelac prošle sezone okušat će se kao korektor veznog reda. – Lopa će igrati u malo izmijenjen­oj ulozi. Očekujemo dosta gust raspored protivnika, a od njega tražim da dolazi po loptu i pravi višak – otkriva Zekić “specijalni zadatak” za Ukrajinca. O Luzernu, izvjesnom idućem protivniku bijelo-plavih u 2. pretkolu i to već idućeg četvrtka, zasad se u Gradskom vrtu malo govori.

Redovi pred Gradskim vrtom

– U nedjelju igraju protiv Strasbourg­a i to će im biti “generalka” za nas. Vidjet ćemo njihove kvalitete, ali nadam se i slabosti koje bi mogli iskoristit­i. Unatoč neatraktiv­nom protivniku kakav je Santa Coloma Gradski vrt bi trebao biti solidno popunjen. Naime, u manje od tjedan dana već je prodano više od tisuću godišnjih ulaznica, a redovi na prodajnom mjestu su svakodnevn­i. Lanjski rekord od gotovo 3000 godišnjih pretplata ove će sezone, biti nadmašen.

Nadam se da ćemo ispraviti neke slabosti koje nam se ponavljaju, kaže Zekić

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Muzafer Ejupi u Osijek je iz Slaven Belupa došao u kolovozu prošle godine, a sada kreće u lov na Europsku ligu
GORAN STANZL/PIXSELL Muzafer Ejupi u Osijek je iz Slaven Belupa došao u kolovozu prošle godine, a sada kreće u lov na Europsku ligu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia