Večernji list - Hrvatska

Ana Konjuh u trećem kolu, opet će biti najbolja Hrvatica

McEnroe je usporedio Novaka Đokovića s Tigerom Woodsom

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Donna Vekić nije uspjela još jednom pobijediti sedmu tenisačicu svijeta Johannu Kontu. Borila se tri sata i 10 minuta i propuštala prilike Ana Konjuh prva je od hrvatskih tenisačica ušla u treće kolo ovogodišnj­eg wimbledons­kog turnira. Iako nije briljirala kao u prvom kolu kada je nadigrala Njemicu Sabine Lisicki, Dubrovčank­a je pobjedom protiv Rumunjke Irine Camelie Begu sa 7:6 (3), 2:6, 6:3 (nakon dva sata i 14 minuta igre) ušla u treće kolo i tako zasad ponovila svoj najbolji rezultat iz 2014. godine.

Za treće kolo s Cibulkovom

Obje su tenisačice servirale po šest asova, Konjuh je napravila osam dvostrukih pogrešaka, a Begu šest. Rumunjka je osvojila više poena na prvom servisu, a Konjuh na drugom. No, koliko je cijeli meč bio izjednačen govori podatak da je hrvatska tenisačica osvojila ukupno 101 poen, a Begu 98. To je bio drugi međusobni susret mlade Dubrovčank­e i Rumunjke te prva pobjeda Konjuh. Ovom je pobjedom Konjuh osigurala napredak na WTA listi, pa je u poretku uživo 24. tenisačica svijeta (+5) i opet će nakon Wimbledona biti najbolja hrvatska, jer je pretekla Mirjanu Lučić-Baroni. Bit će to i Anin novi najbolji plasman, dosad je to bilo 28. mjesto. U poretku igračica do 21 godine Ana je treća, odmah iza Letonke Ostapenko i Ruskinje Darije Kasatkine. Za korak više 19-godišnja Dubrovčank­a trebala bi u trećem kolu pobijediti devetu tenisačicu svijeta Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Slovakinja je u njihovu jedinom međusobnom susretu zaustavila Anu lani u drugom kolu Roland Garrosa. Donna Vekić nije uspjela još jednom u kratkom vremenu pobijediti sedmu tenisačicu svijeta Britanku Johannu Kontu i to na njezinoj travi. U maratonsko­m meču drugog kola, koji je potra- jao tri sata i 10 minuta, što je za ženske mečeve jako puno, izgubila je sa 6:7 (4), 6:4, 8:10. Suze na Donninu licu nakon meča govorile su sve, još dugo će Osječanka žaliti za propušteni­m prilikama. U prvom setu imala je 5:3 i 40:15, ali je ipak izgubila, u trećem je nekoliko puta imala 30:0 na suaprničin servis. Neće njezinu dečku Stanu Wawrinki, koji ju je cijelo vrijeme bodrio iz lože, biti lako utješiti Donnu... Dan prije Petra Martić je u susretu prvog kola pobijedila 20. nositeljic­u Australku Dariju Gavrilovu sa 6:4, 2:6, 10:8 nakon velike borbe i prijelomno­g 17. gema koji je sam potrajao 14 minuta. - Predobar osjećaj. Bez dvojbi jedna od slađih pobjeda. Meč je bio tjelesno vrlo zahtjevan, iscrpljuju­ći. Ostvariti ovakvu pobjedu na travi, koja mi baš i nije omiljena podloga, velika je stvar. Toliko sam bila umorna na kraju da uopće nisam čula ovacije publike. Više i ne znam za pobjedu u dva seta - uz smiješak je kazala Petra u razgovoru za HRT. Splićanka je u Wimbledonu zaigrala prvi put nakon 2014. godine kada je ispala u prvom kolu. Sad je nanizala četiri pobjede (došla je iz kvalifikac­ija), a mogla bi i petu. Za prolaz u treće kolo danas će se boriti protiv Čehinje Denise Allertove s kojom se dosad nije sastajala.

Đoković pao zbog žena?

Legendarni John McEnroe ove je godine u Wimbledonu stručni komentator na BBC-iju a uzburkao je prašinu uspoređiva­njem Novaka Đokovića s Tigerom Woodsom. Naravno, kad su žene u pitanju. - Novakov pad nije došao zbog nedovoljne tjelesne pripremlje­nosti nego je razlog više mentalne naravi. Ukoliko ste rastrojeni, niste više isti igrač. Osoba koja mi odmah pada napamet nije tenisač nego golfer - Tiger Woods. Kad je on imao problema sa suprugom, izgubio je koncetraci­ju i nikad više nije bio igrač kakav je bio. Postoji li mogućnost da se to događa i s Đokovićem? - zapitao se trostruki wimbledons­ki pobjednik. Rezultati 2. kola - tenisačice: Azarjenka - Vesnina (15) 6:3, 6:3, Watson - Sevastova (18) 6:0, 6:4, Sakkari Kr. Pliškova 6:7 (6), 6:4, 6:4, Cibulkova (8) - Brady 6:4, 6:4.

Još ne vjerujem da sam u drugom kolu glavnog turnira. Posebno nakon tog petka kada sam spašavala meč-lopte PETRA MARTIĆ nakon pobjede nad Gavrilovom

 ??  ?? U poretku igračica do 21 godine Ana Konjuh je treća, odmah iza Letonke Ostapenko i Ruskinje Kasatkine
U poretku igračica do 21 godine Ana Konjuh je treća, odmah iza Letonke Ostapenko i Ruskinje Kasatkine
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia