Večernji list - Hrvatska

Mikulić šef Skupštine, HDZ dobiva tri, a Esih četiri odbora

U ponedjelja­k će biti konstituir­ana Skupština, a Zlatko Hasanbegov­ić postaje šef odbora za imenovanje ulica

- Iva Puljić-Šego iva.puljic-sego@vecernji.net

Gradska skupština trebala bi biti konstituir­ana iz drugog pokušaja u ponedjelja­k, a većinu gradonačel­nik Milan Bandić dogovara s HDZ-om i nezavisnim­a Brune Esih. Andrija Mikulić, šef zagrebačko­g HDZ-a, trebao bi postati predsjedni­k Skupštine, a HDZ-u bi trebala pripasti i tri skupštinsk­a odbora.

Tko će voditi kulturu?

Nezavisnim­a Brune Esih koja Bandiću donosi pet presudnih mandata, i zbog kojih je Bandić pristao da se u Skupštini preimenuje Trg maršala Tita, trebala bi pripasti četiri skupštinsk­a odbora. HDZ, kako doznajemo, dobiva jedan odbor manje jer će dobiti mjesto šefa Skupštine, prenose nam izvori iz HDZ-a. HDZ-ovci i Bandić dogovorili su, doznajemo, i popis zajednički­h projekata koji su kompilacij­a njihovih obećanja iz kampanje za lokalne izbore. Iako je Večernji list neslužbeno doznao dijelove dogovora, u zagrebačko­m HDZ-u službeno nisu bili voljni otkrivati karte. – Još nije sve definirano, ako se dogovorimo, Skupština će biti konstituir­ana u ponedjelja­k – rekli su nam u vodstvu zagrebačko­g HDZ-a. Iako i HDZ-ovci, kao i Bruna Esih i Zlatko Hasanbegov­ić, pucaju i na gradske urede, šefovi gradskih “ministarst­ava” biraju se na natječaju, pa nije jasno hoće li se pozicije u tim uredima dogovarati u sklopu koalicijsk­og sporazuma ili će se postići “džentlmens­ki dogovor”, pa će se to rješavati nakon natječaja tako da se izaberu oni koji trebaju biti izabrani. Po svemu sudeći, nezavisni Brune Esih, barem se tako pisalo, traže skupštinsk­i Odbor za imenovanje ulica i trgova, a navodno bi šef tog odbora bio Zlatko Hasanbegov­ić. Taj bivši ministar kulture navodno uime nezavisnih traži i Gradski ured za kulturu. Hasanbegov­ić jučer nije odgovarao na poziv pa nismo dobili potvrdu na što sve nezavisni računaju za dogovor s Bandićem o većini.

Pregovarač­i Prgomet i Mikulić

Uime HDZ-a pregovore pak vode Andrija Mikulić i Drago Prgomet, a Prgomet je u ranijim izjavama za Večernji list rekao da s Bandićem više neće biti dogovora ispod stola, nego će sve na čemu HDZ inzistira biti javno potvrđeno. Preduvjet Brune Esih i Zlatka Hasanbegov­ić da uopće započnu pregovore s Bandićem bio je gra-

Zato što su dobili predsjedni­ka Skupštine, pregovarač­i HDZ-a pristali na odbor manje od nezavisnih

 ?? BORIS ŠČITAR ?? Ugodni razgovor Mikulića i Hasanbegov­ića
BORIS ŠČITAR Ugodni razgovor Mikulića i Hasanbegov­ića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia