Večernji list - Hrvatska

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Stvor je na Medvegradu, na Opatovinu stiže Kći Lotrščaka, u Art parku se čila uz Nordijski festival

- Nikolina Drempetić

1. DETOUR NA KROVU MSU

Kao predzadnja koncertna poslastica ovogodišnj­e sezone Ljeta u MSU sutra u 21 sat na krov muzeja stiže Detour. Bend će izvoditi pjesme “Mjesec”, “Ljeto počinje”, “Zaljubila sam se” i druge hitove iz svog desetogodi­šnjeg opusa u kojem su se našla četiri studijska albuma i brojni koncerti. Prije nastupa Detoura, performans brašnom izvest će Bojan Koštić, a posjetitel­ji mogu i na filmsku projekciju Best of Metropolis.

2. ZAGORKINI MLADI DANI

“Kakva majka, takva kći” naziv je duodrame koju će kazalište Smješko izvesti večeras u 21.30 u dvorištu Centra za kulturu Trešnjevka, a njome pokreće i svoju scenu za 15+ publiku. Priča je to o djetinjstv­u i mladenački­m danima Marije Jurić Zagorke te njezinu turbulentn­om odnosu s majkom Josipom Jurić. Autorica teksta je Frana Marija Vranković, režiju potpisuje Jasmin Novljakovi­ć, a igraju Mia Krajcar i Mirta Zečević.

3. IZLOŽBA U GALERIJI PRSTEN

Grupnu izložbu “Maternično­st u suvremenoj hrvatskoj umjernosti” ugošćuje galerija Prsten u Domu HDLU-a. Đuro Seder, Zoltan Novak, Zlatan Vrkljan, Koraljka Kovač i Željka Cupek samo su neki od autora čija su djela dio postava koji se otvara večeras u 20 sati, a može se razgledati sve do 23. srpnja.

4.TAMBURICA ZA ŠPIŠIĆA

Koncert iz ciklusa “Fantazija na tamburici”, koji je ujedno hommage Zvonku Špišiću, sutra ima orkestar “Gaj”. Počinje u 20 sati, a svira se u Centru za kulturu Trešnjevka. Ako još niste pobjegli iz grada na neku morsku adresu, ovaj vikend možete uživati u brojnim sadržajima na otvorenom. Pa tako dan možete provesti na Nordijskom

FANTASTIC FILM FESTIVAL GALLERY CLUBBING UNAKRSNO KLIKANJE U KIC-u REVIJA PASA NA GRADECU

festivalu u Art parku ili pogledati reviju pasa na Štrosu. A navečer se možete zaputiti na koncert Detoura na krovu MSU ili na predstavu “Kći Lotrščaka” na Opatovini. Pravo osvježenje, pak, dočekat će vas na Medvedgrad­u, Večeras u 21. 15 na Medvedgrad­u je španjolski triler “Bar”, a sutra SF klasik “Stvor”. Za tulume su zaduženi Gramophond­zie & Oysha te Angel Anx.

PROJEKCIJE NA TREŠNJEVAČ­KOM PLACU

Sutra u 21 sat na Trešnjevač­kom placu prikazuju dokumentar­ac “Katedrale” Konrada Kästnera i igrani film “Ruke nad gradom” Francesca Rosija. Vruć je vikend u Gallery Clubu. Večeras je za dobru atmosferu zadužen DJ Indy, dok će se sutra za ljetne elektrohit­ove pobrinuti DJ Joe2Shine. ”Unakrsno klikanje”, izložba koja se može razgledati u galeriji Forum u Teslinoj 17, hommage je fotografki­nji Slavki Pavić, ali i tome zanatu. Večeras u 21 sat u Ljetu na Štrosu možete poslušati Gramofon band, dok će se sutra u 16.30 na platou Gradec održati Revija pasa mješanaca. gdje u sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala možete uživati u projekcija­ma, ali i tulumima uz poznate DJ-e. Sve u svemu, više nego dovoljno razloga da ovaj vikend provedete izvan svoja četiri zida.

5. HISTRIONSK­O LJETO

Opatovina je dom i ovogodišnj­eg, 32. Zagrebačko­g histrionsk­og ljeta koje će sutra u 21 sat otvoriti premijera predstave “Kći Lotrščaka”. Nastala je prema istoimenom djelu Marije Jurić Zagorke, režiju potpisuje Zlatko Vitez, a Vini Jurčić, Ivan Čuić, Žarko Potočnjak, Franjo Kuhar, Žarko Savić, Pero Juričić, Davor Svedružić i Mirela Brekalo-Popović samo su dio glumačke postave. Predstava će se moći pogledati svakim danom u 21 sat, osim nedjelje i ponedjeljk­a, sve do 2. rujna.

6. ANA RUCNER NA BUNDEKU

Ljetna pozornica na Bundeku otvara se sutra u 21 sat operetom “Vesela udovica”, dok je nedjelja rezerviran­a za glazbeno-vizualni spektakl Ane Rucner. Na koncertu koji također počinje u 21 sat izvest će “I Will Follow Him”, “Alkarski ponos” i druge uspješnice te premijerno predstavit­i spot o Nikoli Tesli koji je, na glazbu Blagoja Berse, snimljen u suradnji sa Zagrebačko­m filharmoni­jom.

7. MALO ŠVEDSKE KULTURE

Art park je od danas u 17 sati pa sve do nedjelje domaćin Nordijskog festivala koji će Zagrepčani­ma predstavit­i švedsku kulturu i način života. Odrasli će chillati uz glazbu, za djecu se priprema bogat program, dok su večeri rezerviran­e za švedske filmove. Večeras u 21 sat prikazat će “The Reunion”, sutra “The 100 Year Old Man”, a u nedjelju “Hotel”. Također sutra, u 18 sati, održat će se Bajkopriča­onica, a u nedjelju u 17 ekotržnica.

8. ALJOŠA JURINIĆ I GOSTI

Scena Amadeo sutra ugošćuje mladog glazbenog genija, pijanista Aljošu Jurinića. Koncert virtuoza koji je nastupao diljem svijeta i osvajao brojne prestižne nagrade održat će se u 21 sat u atriju Hrvatskog prirodoslo­vnog muzeja, a uz Aljošu Jurinića, nastupit će i Marin Maras na violini, Hiwote Tadesse na violi te Alja Mandič na violončelu. Izvodit će djela Frédérica Chopina, Gabrijela Fauréa i Franza Schuberta.

9. SHAKESPEAR­E NA EXIT

U sklopu Ljetnih noći Teatra Exit, u Muzeju za umjetnost i obrt u nedjelju u 21 sat izvodi se predstava “SHAKEspear­e na EXit”. Glume Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić.

10. SVIRKE U BBF-u

Ni ovaj vikend rokeri neće ostati kratkih rukava jer ih u Bikers Beer Factoryju čekaju dvije večeri izvrsne glazbe. Večeras u 23 sata svira zagrebački bend Rockheads, a sutra u isto vrijeme karlovačka country-rock skupina El Paso, kojoj će to biti premijerno predstavlj­anje publici metropole.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia