Večernji list - Hrvatska

U septičkoj jami pronađeno tijelo nestalog Splićanina

Jama u kojoj je bilo tijelo u vlasništvu je poduzetnik­a koji se prije tjedan dana ubio

- Slavica.vukovic@vecernji.net

Rudolf O.B. izvršio je samoubojst­vo, a on je bio posljednja osoba koja je vidjela nestalog Zovka i policija ga je više puta ispitivala Slavica Vuković Potraga za Antom Zovkom (46), Splićanino­m čiji je nestanak prijavljen prije 40-ak dana, po svemu sudeći, došla je do svog tragičnog epiloga. Policija je izvijestil­a kako su u septičkoj jami na području Makarske, nedaleko od obiteljske kuće, pronašli mrtvo tijelo za sada još neidentifi­cirane muške osobe, ali sumnja se kako je riječ upravo o nesretnom Zovku.

Prerezao i vene

Tijelo je pronađeno u septičkoj jami Rudolfa O.B. koji je prije tjedan dana izvršio samoubojst­vo vješanjem. On je bio posljednja osoba koja je vidjela Zovka prije nestanka i policija ga je više puta ispitivala. Ispričao je kako je Zovko sjeo u sivi Mercedes i odvezao se. Nije znao reći kamo, a i opis automobila bio je uopćen pa vozilo, ako je i postojalo, nikada nije pronađeno. Da priča bude još crnja i komplicira­nija, Rudolf je prije 20-ak dana prvi put pokušao izvršiti samoubojst­vo rezanjem vena. Pronađen je u vozilu, na makadamsko­m putu. Spašen je i hos- pitalizira­n na Odjelu psihijatri­je splitskog KBC-a. Pušten je kući prošlog petka, a već sutradan, u subotu su ga članovi obitelji pronašli obješenog na trijemu pred kućom. Navodno je pronađena i oproštajna poruka u kojoj je napisao da nije mogao izdržati financijsk­e probleme. Obojica, Ante Zovko i Rudolf O.B., bavili su se prodajom rabljenih automobila. Rudolf je navodno dugovao i nekoliko tisuća eura i Zovku, a policiji je rekao kako je taj dug vratio.

Tražio ga i HGSS

U sklopu potrage za Zovkom pretraženo je uže i šire makarsko područje, na kojem se, prema raspoloživ­im saznanjima, nalazio na dan nestanka. Osim policijski­h službenika, u pretragu terena bili su uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja sa psima tragačima. Međutim, operativni­m radom policajci su došli do saznanja koja su ih ponukala da u četvrtak poslijepod­ne pretraže septičku jamu Rudolfa O.B. U njoj je plutalo napuhano mrtvo tijelo. Izviješten­o je Državno odvjetništ­vo. Tijelo je poslano na identifika­ciju na Odjel patologije splitskog KBC-a gdje će se utvrditi uzrok i vrijeme smrti. Policija je tijekom petka u Makarskoj obavljala očevid i čuvala kuću u blizini koje je septička jama u kojoj pronađen leš. Istraga se nastavlja.

 ??  ?? Navodno je pronađena i oproštajna poruka u kojoj je poduzetnik napisao da nije mogao izdržati financijsk­e probleme. Obojica, Ante Zovko i Rudolf O.B., prodavali su rabljene aute
Navodno je pronađena i oproštajna poruka u kojoj je poduzetnik napisao da nije mogao izdržati financijsk­e probleme. Obojica, Ante Zovko i Rudolf O.B., prodavali su rabljene aute

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia