Večernji list - Hrvatska

Diva Nina Badrić ima hit godine po izboru publike

U vrućem Splitu prvi put dodijeljen­e nagrade Cesarica

- Maja Pejković-Kaćanski

Premda iskusna i naviknuta na priznanja, Nina nije uspjela skriti, premda se trudila, da ju je emotivno duboko “taknula” Cesarica kultura@vecernji.net Prva Cesarica u našoj glazbenoj povijesti, nova nagrada publike za hit godine, na raspjevani­m Prokurativ­ama otišla je u ruke je istinske estradne dive Nine Badrić za skladbu “Dani i godine”. Premda iskusna i naviknuta na priznanja, Nina nije, premda se trudila, skriti da ju je emotivno duboko “takla” Cesarica jer riječ je o nagradi slušatelja koje iznimno cijeni. – Radosna sam i presretna. Prekrasno mi je ovdje u Splitu, dugo nisam bila na splitskom festivalu. Prokurativ­e su šušur, nešto posebno. Hrvatska glazba se mora dizati, mi moramo širiti i otvarati putove za dobru glazbu. Što je više dobrih festivala i naša će glazba biti bolja. Jako sam sretna i neću biti lažno skromna, mislim da je ova pjesma zaslužila svu ljubav publike. Nju ljudi vole jer je naprosto istina. “Dani i godine” bila je najtraženi­ja skladba prošle godine, zaživjela je nakon samo četiri dana. Ponosna sam, ova pjesma ima veliku šansu postati evergrin. Čak i kad mene ne bude mislim da će ova pjesma trajati – kazala je Nina nakon dodjele.

Mia plijenila pozornost

Druge večeri Festivala zabavne glazbe Split 2017, iza pozornice je vladao uobičajeni dalmatinsk­i šušur i svi su nekako htjeli “biti viđeni i važni”. Pozornost je i stasom i glasom i monturom plijenila mlada Mia, koja će i večeras nastupiti na završnoj večeri. Željko Bebek bio je, kao i uvijek, presretan što je u Splitu, na festi- valu, u, kako je naglasio, dobrom društvu i naravno, što je u kategoriji zabavne glazbe dobio Cesaricu za pjesmu “Ja po kafanama”. Dok su se estradnjac­i trudili dajući izjave biti ozbiljni, pametni i šarmantni, Miro Škoro sve je rečenice pretvarao u dobru zezanciju kroz koju je progovarao i o teškoj situaciji u Hrvatskoj.

Nagrađen i Parni valjak

Cesarica je u prevruću splitsku noć dovela niz glazbenika koji su uveseljava­li publiku, a među rasplesani­ma bio je i Andro Krstulović Opara, splitski gradonačel­nik, sa suprugom pokazujući kako su im plesni koraci vrlo bliski. Nagradu za hitove godine dobili su Vjekoslava i Tonći Huljić, a za hit pop-glazbe grupa Pravila igre za pjesmu “Zagrli me”. Cesaricu za tamburašku skladbu zavrijedio je Miroslav Škoro, a Rišpet za klapski hit. U rock-kategoriji nagradu je dobio Parni valjak.

 ??  ??
 ??  ?? Laureati Željko Bebek nagrađen je za pjesmu “Ja po kafanama”, a Škoro za tamburašku skladbu
Laureati Željko Bebek nagrađen je za pjesmu “Ja po kafanama”, a Škoro za tamburašku skladbu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia