Večernji list - Hrvatska

“S Ratej sam ostala dobra, ali na zaletištu smo suparnice”

Sara Kolak nakon Lausanne čeka svoj treći miting Dijamantne lige

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

– Primila sam puno čestitki, čula sam se sa svojima doma. Svi su sretni. Ali, nema opuštanja. U Londonu danas neće biti laganini, kaže Sara Sara Kolak iz Lausanne je doputovala u London, gdje će danas nastupiti na svom trećem mitingu Dijamante lige. U Eugeneu je bila treća, u Lausanne prva sa sjajnim hicem od 68,43 metra. Poslije Londona odmah odlazi u poljski Bydgoszcz, gdje u utorak počinje Europsko prvenstvo do 23 godine. – Zaredala su natjecanja. Više bih vremena izgubila, ali i treninga, da sam se poslije svakog vraćala doma. Zbog puta sam možda izgubila koji trening, ali sve je to bilo u planu – rekla je Sara. Kako ste se osjećali nakon prospavane noći i čudesnog hica – 68,43 metra. – Super. Zadovoljno. Primila sam puno čestitaka, čula sam se sa svojima doma. Svi su sretni. Ali, nema opuštanja. U Londonu neće danas bit laganini. Na svakom natjecanju dajem najviše od sebe pa će tako biti i danas bez obzira na to što sam već osigurala plasman u finale moje discipline – istaknula je. U odnosu na miting u Lausanne, neće biti Bjeloruski­nje Haladovič te Južnoafrik­anke Viljoen, ali će nastupiti iskusna Slovenka Martina Ratej.

Sandrino koplje se čuva

– Radujem se što će doći moja prijatelji­ca Martina, s kojom sam godinama zajedno trenirala. Nakon Rija moj trener i ona prekinuli su suradnju, ali se i dalje viđamo na celjskom stadionu. Ostale smo u dobrim odnosima, a na zaletištu smo ljute suparnice. Nedavno smo se natjecale jedna protiv druge, na Kupu Europe u Tel Avivu. Pobijedila sam je hicem iz zadnje serije – rekla je Sara. Pokazalo se da je vaš trener Andrej Hajnšek odličan prognozer i da uvijek sve pogodi. Što je predvidio za danas u Londonu? – Znat ćete nakon natjecanja. On to kaže meni, ali nikad to ne kaže javno – istaknula je Sara. Čuvate li još uvijek koplje koje vam je poklonila Sandra Perković, s potpisom Andreasa Thorkildse­na, sjajnog norveškog bacača koplja? – Naravno da ga čuvam, ali to nije koplje za nastupe. Što se tiče opreme za nastupe, ne žalim se – istaknula je naša kopljašica.

Spremna za jaku konkurenci­ju

Na Europskom prvenstvu do 23 godine favoritkin­ja ste za zlato, no imat ćete jaku suparnicu u Turkinji Edi Tugsuz, koja je dvije godine mlađa i koja ove sezone ima hitac 67,21 metar. – Čim je bacila tako daleko, znači da je jako dobra. Koliko sam pratila, osim tog hica, dvaput je bacila preko 64 metra, a još dvaput je bila blizu 64 metra. Za mene će nadmetanje protiv nje biti nova priča, nov izazov. I bolje je da imam što jaču konkurenci­ju – kaže Sara. Ove sezone, hvala Bogu, nema problem s ramenom? – Zasad je sve super. Zdrava sam i spremna – naglasila je. Prošle godine zbog lakše ozljede niste nastupiti na međunarodn­om mitingu u Zagrebu. Hoćemo li vas vidjeti ove godine? – Nisam o tome još ni s kim razgovaral­a. Mislim da je ove godine zagrebački miting potkraj kolovoza. Pa ako organizato­ri u program uvrste žensko koplje, sigurno je da ću rado nastupiti – istaknula je. Pred Sarom i trenerom Hajnšekom dani su odluka. London, pa EP do 23 godine, pa Svjetsko prvenstvo opet u Londonu, pa završnica Dijamante lige. Očekivanja su velika, pogotovo nakon ovih 68,43 metra. – Polako, idemo natjecanje po natjecanje. Nadam se da će sve proći super i da ću, kad sve završi, na zasluženi odmor – zaključio je Hajnšek.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia