Večernji list - Hrvatska

Mišković: Cijeli grad živi za ulazak u Ligu prvaka

Ulazak u grupnu fazu donio bi Rijeci čak 12,7 milijuna eura

- tomislav.dasovic@vecernji.net Tomislav Dasović

Realno je očekivati da će Rijeka, osim 320.000 eura za sudjelovan­je u 2. pretkolu, od Uefe uprihoditi još i 420.000 eura za ulazak u 3. pretkolo

Drugi put u svojoj povijesti, 18 godina nakon što ju je Partizan izbacio u 2. pretkolu, Rijeka će pokušati dohvatiti Ligu prvaka i ući u odabrano društvo 32 najbolja europska kluba. Prva stuba na tom putu bit će joj velški amateri, The New Saints, momčad iz Oswestryja, bez značajnije­ga europskog dosega. Riječani utakmicama s Otočanima kreću u lov na premiju od čak 12,7 milijuna eura, koliko nosi ulazak u Ligu prvaka, što bi bio iznos koji klub s Rujevice nikada nije inkasirao ni na jednom nogometašu. U ovom trenutku realno je očekivati da će Rijeka, osim 320.000 eura za sudjelovan­je u drugome pretkolu, od Uefe uprihoditi još i 420.000 eura za treće pretkolo, dok bi joj plasman u kvalifikac­ije (4. pretkolo) donio još tri milijuna eura.

U petak već novi ždrijeb

Izbace li Velšani nekim čudom Rijeku, njezin europski put bio bi završen. U suprotnom, ovoga petka, 14. srpnja, saznat će ime svoga sljedećeg suparnika. Među njima su Olympiacos, Celtic, Salzburg, Kopenhagen, Ludogorec, Bate Borisov... - Sportski je nadati se i željeti nešto što nismo nikada napravili. Liga prvaka je veliki domet, to je natjecanje u kojemu igraju veliki klubovi, puno snažniji i skuplji od nas. Dat ćemo sve od sebe, a sigurno neće nikome biti lako na Rujevici. Dečki će se dobro oznojiti, željni su uspjeha, cijeli grad to želi, dajmo im šansu, a oni neka naprave što je više moguće - kazao je Rijekin predsjedni­k Damir Mišković za Radio Rijeku. Hrvatski prvak u europsku avanturu za sada kreće samo s jednim ozbiljnim hendikepom, bez najboljega igrača prošle sezone Franka Andrijašev­ića. No, i bez njega, Rijekini nastupi u pripremnim utakmicama bili su impresivni. - Osjeća se dobra atmosfera, želimo dati maksimum, a sretni smo što se nije dogodilo ono što su mnogi najavljiva­li, momčad nam se nije raspala, otišli su samo Franko i Bezjak - kazao je Rijekin branič, Makedonac Stefan Ristovski i dodao: - Složni smo, treniramo naporno, u izvanredno­j smo formi i jedva čekamo utakmicu, da to bude pravi početak sezone. Polako moramo upaliti motore za utorak, a u subotu već počinje prvenstvo (Rijeka otvara na Rujevici protiv Slavena Belupa, u 21 sat, nap. a.).

Nismo za podcjenjiv­anje

U pripremnim utakmicama Rijeka je demonstrir­ala izvrsnu formu. - Protiv moskovskog Lokomotiva (1:0 za Rijeku, nap. a.) pokazali smo da nismo za podcjenjiv­anje, mogu garantirat­i da se ne bojimo nikoga. Ovo je naša kuća, naše teren, znamo kako se i što ovdje radi. Želimo napredovat­i i nećemo se zadovoljav­ati minimalnim stvarima - dodao je Stefan Ristovski. Što znate o Velšanima? - To su ipak prvaci države. U današnje vrijeme ne smijete podcjenjiv­ati nikoga, nogomet ide naprijed, svi žele napredovat­i. Želimo pobjedu sa što većom prednošću kako bismo u uzvratu mogli mirno igrati - zaključio je Ristovski. Posljednji put hrvatski je prvak u drugom pretkolu Lige prvaka ispao davne 2005. godine, kada je Hajduk katastrofa­lno stradao od mađarskog VSC Debrecenij­a. The New Saints osvojio je naslov velškog prvaka u posljednji­h šest sezona, a ni jednom u tom razdoblju nije prošao drugo pretkolo Lige prvaka. Eliminiral­i su ga danski Midtjyllan­d, švedski Helsingbor­gs, poljska Legia, Slovan iz Bratislave, mađarski Videoton i ciparski Apoel.

 ??  ?? Mario Gavranović Hrvat sa švicarskom putovnicom ima iskustvo igranja u Ligi prvaka, nastupio je za Schalke 2011. godine
Mario Gavranović Hrvat sa švicarskom putovnicom ima iskustvo igranja u Ligi prvaka, nastupio je za Schalke 2011. godine
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia