Večernji list - Hrvatska

Provaljeno je u vaš dom… I što sad?

Još samo 10…9…8…7…dana do zasluženog godišnjeg odmora!

- Više na www.uniqa.hr

Dok vi odbrojavat­e dane do odlaska na ljetovanje, za ljude „s one strane zakona“prava poslovna sezona tek počinje.

Zato se suzdržite od toga da cijelom svijetu po društvenim mrežama obznanjuje­te da odlazite, kamo i kada, jer moderni lopovi nisu više tipovi s najlonkom na glavi i obijačem u ruci. I oni, kao i vi, žive na Facebooku, samo što su tamo više zbog posla, nego razonode. Pripazite i ako imate apartmane na moru, jer i na njih vrebaju provalnici koji znaju da vaši gosti sa sobom nose poveću svotu gotovine koje će se lako dočepati dok se ovi praćakaju u moru, ne sluteći ništa. Zamislimo da se šteta dogodila. Dolazite kući i nalazite vaš dom u rasulu. I što sad? Pokušavate otkriti što sve nedostaje, zovete policiju, procjenjuj­ete štetu. Proklinjet­e dan kad ste odbili osigurati svoj dom jer ste bili uvjereni da se „vama to nikad neće dogoditi“, „u vašem kvartu nije bilo provala“, „vama nemaju što ukrasti“i ostale izlike koje ste mirno slušali i izgovarali odbijajući sve argumente u korist osiguravan­ja doma. Ako se počinitelj pronađe, on odgovara za štetu, no ako se to ne dogodi, morat ćete je nadoknadit­i sami. Policijske statistike u slučajevim­a provala nisu obećavajuć­e. U Zagrebu je broj provalnih krađa u 2016. godini bio 6,5 posto veći nego 2015. godine, a počinitelj­i su pronađeni u svega nešto više od deset posto slučajeva! To znači da su štetu građani uglavnom nadoknađiv­ali sami. Čak i ako materijaln­a šteta nije velika, izgubljeni osjećaj sigurnosti još je teže nadoknadit­i. Uz malo truda i nevelik financijsk­i izdatak, vaš godišnji može ostati razdoblje bezbrižnog uživanja. Neka vaš dom bude oaza u koju ćete se uvijek vraćati znajući da ste zaštitili ono što vam je važno i dragocjeno – makar to bile samo drage uspomene bez neke velike materijaln­e vrijednost­i. Vaš stan od 50-ak četvornih metara može biti siguran za cijenu od dvije kave u kafiću mjesečno. Mala cijena za miran san, zar ne? A tu je i popust od 10 posto na online ugovaranje osiguranja doma!

Neka vaš dom bude oaza u koju ćete se uvijek vraćati znajući da ste zaštitili ono što vam je važno i dragocjeno

 ??  ?? SUZDRŽITE SE OBJAVA O PUTOVANJU PO DRUŠTVENIM MREŽAMA Moderni lopovi nisu više tipovi s najlonkom na glavi i obijačem u ruci.
SUZDRŽITE SE OBJAVA O PUTOVANJU PO DRUŠTVENIM MREŽAMA Moderni lopovi nisu više tipovi s najlonkom na glavi i obijačem u ruci.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia